ASMANEX TWISTHALER 200 mcg 60 doz inhalasyon Zararları

Merck Sharp Dohme Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Asmanex Twisthaler zararları, Asmanex Twisthaler önlemler, Asmanex Twisthaler riskler, Asmanex Twisthaler uyarılar, Asmanex Twisthaler yan etkisi, Asmanex Twisthaler istenmeyen etkiler, Asmanex Twisthaler cinsel, Asmanex Twisthaler etkileri, Asmanex Twisthaler tedavi dozu, Asmanex Twisthaler aç mı tok mu, Asmanex Twisthaler hamilelik, Asmanex Twisthaler emzirme, Asmanex Twisthaler alkol, Asmanex Twisthaler kullanımı bilgilerini içerir.

İstenmeyen etkiler

Plasebo-kontrollü klinik çalışmalarda, günde iki defa 400 mikrogram ile tedavi edilen gurupta oral kandidiyazis çok yaygın olarak görülmüştür (> %10); tedaviyle ilişkili diğer yaygın (%1-10) istenmeyen etkiler farenjit, baş ağrısı ve disfonidir. ASMANEX TWİSTHALER Tozİnhaler kullanımı ile klinik çalışmalarda ve pazarlama sonrası raporlarda bildirilen tedavi ileilişkili görülen istenmeyen etkiler Tablo 1’de listelenmiştir.

(hışıltı) ve bronkospazm gibiastımınşiddetlenmesi

Genel bozukluklar ve uygulama bölgesine ilişkin hastalıklar

Baş ağrısı

yaygın

yaygın

yaygın

yaygın

12 hafta süreyle günde iki defa 400 mikrogram ASMANEX TWİSTHALER ile tedavi edilen ve oral kortikosteroid almakta olan hastaların %20’sinde oral kandidiyazis ve %7’sindedisfoni ortaya çıkmıştır. Bu etkilerin tedaviyle ilişkili olduğu düşünülmüştür.

Yaygın olarak görülmeyen advers olaylar, ağız ve boğaz kuruluğu, dispepsi, kilo artışı ve çarpıntıdır.

). Bu durum hızlı etkili inhale bronkodilatör ile derhal tedaviedilmelidir. ASMANEX TWİSTHALER kullanımı derhal durdurulmalıdır, hastadeğerlendirilmelidir ve eğer gerekirse alternatif tedaviye başlanmalıdır.

Özellikle yüksek dozlarda uzun süre kullanıldıklarında, inhale kortikosteroidlerle sistemik etkiler ortaya çıkabilir. Bu etkiler arasında adrenal baskılanma, çocuklarda ve ergenlerdebüyüme geriliği ve kemik mineral yoğunluğunda azalma sayılabilir.

İnhale kortikosteroidlerin kullanımıyla birlikte nadiren glokom, göziçi basıncında artış ve/veya katarakt bildirilmiştir.

Diğer glukokortikoid türevi ilaçlar ile olduğu gibi, döküntüler, ürtiker, pruritus ve gözler, yüz, dudaklar ve boğazda eritem ve ödem gibi aşırı duyarlılık reaksiyonları olasılığı, göz önündebulundurulmalıdır.

Şüpheli advers reaksiyonların raporlanması

Ruhsatlandırma sonrası şüpheli ilaç advers reaksiyonlarının raporlanması büyük önem taşımaktadır. Raporlama yapılması, ilacın yarar/risk dengesinin sürekli olarak izlenmesineolanak sağlar. Sağlık mesleği mensuplarının herhangi bir şüpheli advers reaksiyonu TürkiyeFarmakovijilans Merkezi (TÜFAM)’ne bildirmeleri gerekmektedir. (www.titck.gov.tr; e-posta:tufam@titck.gov.tr; tel: 0 800 314 00 08; faks: 0 312 218 35 99)