VIRAMUNE 200 mg 60 tablet Kontrendikasyonları

Boehringer Ingelheim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Viramune Kontrendikasyonları, Viramune Sakıncaları, Viramune etkileri, Viramune alerji, Viramune kullanım alanları, Viramune zararları, Viramune belirtileri, Viramune kullanım süresi, Viramune kullanım şekli, Viramune etken maddesi bilgilerini içerir.

Kontrendikasyonlar

VIRAMUNE®, etkin maddesine ya da yardımcı maddelerinden herhangi birine karşı klinik olarak anlamlı düzeyde aşırı-duyarlık gösteren hastalarda kontrendikedir.

VIRAMUNE® ağır karaciğer fonksiyon bozukluğu (Child-Pugh C) olan hastalara

®

uygulanmamalıdır; yine aynı şekilde, VIRAMUNE , tedavi öncesi AST ya da ALT değerleri Normal üst sınırın (NÜS) 5 katından yüksek olan hastalarda, başlangıç dönemi AST/ALT değerleri NÜS’ün 5 katının altındaki düzeylerde stabilize oluncaya kadar uygulanmamalıdır.

®

VIRAMUNE , nevirapine bağlı şiddetli döküntü, yapısal semptomların (ateş, deride kabarcıklar, oral lezyonlar, konjonktivit, fasyal ödem, kas ve eklem ağrıları ya da genel bir kırıklık gibi) eşlik ettiği döküntü, aşırı duyarlılık reaksiyonları ya da klinik hepatit nedeniyle tedavinin sürekli olarak bırakıldığı hastalarda tekrar kullanılmamalıdır.