VIRAMUNE 200 mg 60 tablet Endikasyonları

Boehringer Ingelheim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Viramune endikasyonları, Viramune tedavisi, Viramune ne işe yarar, Viramune neye yarar, Viramune ne için kullanılır, Viramune nedir, Viramune faydaları, Viramune ne ilacı, Viramune ne zaman kullanılır, Viramune kullananlar bilgilerini içerir.

Endikasyonlar

HIV infeksiyonu tedavisinde: VIRAMUNE, HIV-1 infeksiyonu tedavisinde diğer antiretroviral ajanlar ile kombine olarak kullanılmak üzere endikedir. VIRAMUNE monoterapi olarak uygulandığında, dirençli virüsler hızla ve muntazam biçimde ortaya çıkarlar. Bu nedenle VIRAMUNE, her zaman mutlaka en az iki ek antiretroviral ajan ile kombine halde uygulanmalıdır.

Doğum zamanında antiretroviral tedavi almamakta olan gebe kadınlarda, VIRAMUNE anneden çocuğa HIV-1 geçişinin önlenmesinde endikedir ve anneye doğum esnasında oral yoldan tek doz, bebeğe ise doğumdan sonra oral yoldan tek doz şeklinde, yalnız başına kullanılabilir (Pozoloji ve uygulama şekli bölümüne bakınız). VIRAMUNE monoterapisi nükleozid olmayan ters transkriptaz inhibitörleri (NNRTI) direnci gelişimiyle bağıntılıdır. Anneden çocuğa HIV-1 geçişinin önlenmesi amacıyla önceden yalnız başına tek doz nevirapin ile tedavi edilmiş kadın ve bebeklerde, daha sonra kadın ve bebeklerin kendi sağlıklarına yönelik olarak uygulanan kombinasyon tedavisi kapsamındaki VIRAMUNE’ün etkisi azalabilir (Özel kullanım uyarıları ve önlemleri bölümüne bakınız).