VIRAMUNE 200 mg 60 tablet Nedir

Boehringer Ingelheim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Viramune nedir, Viramune ne için kullanılır, Viramune ne ilacı, Viramune neye yarar, Viramune ne işe yarar, Viramune neye iyi gelir, Viramune kullananlar, Viramune kullanımı, Viramune uygulama, Viramune etkileri, Viramune faydaları bilgilerini içerir.

2.VIRAMUNE nedir ve ne için kullanılır?

  • VIRAMUNE Tablet 200 mg beyaz, oval, bikonveks tabletler şeklindedir. Bir yüzünde “54 193” kodu ve “54” ile “193”ün arasında bir çentik bulunmaktadır. Diğer yüzünde ise şirket logosu basılıdır.
  • VIRAMUNE Tablet 200 mg, 60 tablet içeren blister ambalajlarda piyasaya sunulmaktadır.

  • VIRAMUNE’ün etkin maddesi olan nevirapin, nükleozid olmayan ters transkriptaz inhibitörleri (NNRTI) adı verilen bir ilaç grubuna aittir. Bu gruptaki ilaçlar, HIV virüsünün hücre içinde üreyerek çoğalmasını sağlayan “ters transkriptaz” adlı enzimin yerini alarak, virüsün çoğalmasını önlerler. Bu ilaçlara aynı zamanda antiretroviral ilaçlar adı da verilmektedir.
  • Bu grup ilaçlar, insan bağışıklık yetmezliği virüsü (HIV) infeksiyonunun tedavisinde kullanılırlar. HIV infeksiyonu, kan yoluyla veya cinsel temas yoluyla geçen bir hastalıktır. Nevirapin, bu hastalığın etkeni olan virüsün çoğalmasını engeller.

    • VIRAMUNE aşağıdaki durumlarda kullanılmaktadır:

  • HIV infeksiyonu tedavisinde: VIRAMUNE , HIV-1 infeksiyonu tedavisinde diğer antiretroviral ajanlar ile kombine olarak kullanılır. VIRAMUNE tek başına uygulandığında, dirençli virüsler hızla ve muntazam biçimde ortaya çıkarlar. Bu nedenle VIRAMUNE, her zaman mutlaka en az iki ayrı antiretroviral ajan ile kombine halde uygulanmalıdır.
  • Doğum zamanında antiretroviral tedavi görmemekte olan gebe kadınlarda,
  • VIRAMUNE anneden çocuğa HIV-1 geçişinin önlenmesinde kullanılır. Anneye doğum esnasında ağızdan tek doz, bebeğe ise doğumdan sonra ağızdan tek doz şeklinde, yalnız başına kullanılabilir.

    Anneden çocuğa HIV-1 geçişinin önlenmesi amacıyla önceden yalnız başına tek doz nevirapin ile tedavi edilmiş kadın ve bebeklerde, daha sonra kadın ve bebeklerin kendi sağlıklarına yönelik olarak uygulanan kombinasyon tedavisi kapsamındaki VIRAMUNE’ün etkisi azalabilir.

    Tek başına VIRAMUNE tedavisi NNRTI direnci gelişimi potansiyeliyle bağıntılıdır. Bu nedenle diğer antiretroviral ilaçların erişilebilir olduğu durumlarda, tek doz VIRAMUNE rejimi, başka etkin antiretroviral ilaçlar ile birlikte uygulanmalıdır.