VIRAMUNE 200 mg 60 tablet Dozu

Boehringer Ingelheim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Viramune dozu, Viramune dozaj, Viramune doz aşımı, Viramune uygulama, Viramune kullanım şekli, Viramune kullanımı, Viramune kullanım süresi, Viramune açmı tokmu, Viramune nedir, Viramune ne için kullanılır, Viramune nasıl kullanılır, Viramune faydaları, Viramune etkileri, Viramune günde kaç kez, Viramune sabah mı akşam mı, Viramune fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji, uygulama sıklığı ve süresi:

Erişkinler:

** ®

Önerilen VIRAMUNE dozu, en az iki ek antiretroviral ajan ile kombine olarak, ilk 14 gün boyunca günde 200 mg tek tablet (bu başlangıç dönemi dozu uygulanmalıdır, çünkü deride döküntü sıklığını azalttığı bulunmuştur), ardından günde iki kez 200 mg’lık tablettir. Birlikte uygulanan ilaçlar için doktorun önerdiği dozlar kullanılmalı ve hasta önerilen şekilde takip edilmelidir.

Anneden Çocuğa HIV Geçişinin Önlenmesi:

Gebe kadınlarda ve bebeklerinde uygulanması önerilen dozlar şöyledir:

Anne için: Doğumun başlamasından sonra mümkün olan en kısa sürede, 200 mg’lık tek doz.

Yenidoğan bebek için (süspansiyon formu): Eğer anneye doğum sırasında nevirapin dozu verildiyse, doğumdan sonraki 72 saat içinde oral yoldan tek doz 2 mg/kg. Eğer anne nevirapin dozunu doğum eyleminden önceki iki saat içinde almış veya anneye hiç nevirapin verilmemiş ise, bebeğe verilecek doz doğumdan sonra mümkün olan en kısa sürede uygulanmalıdır (bazı uzmanlar, yaşamın 48-72. saati arasında ikinci bir doz uygulaması gerektiğini düşünmektedir).

Uygulama şekli:

®

Hastaların reçete edilen günlük VIRAMUNE dozlarını zamanında almaları gereği vurgulanmalıdır. Hasta eğer bir dozu almayı unutursa veya kaçırırsa, bir sonraki dozu çift doz olarak almamalı, ama bir sonraki dozu mümkün olan en kısa zamanda almalıdır.

VIRAMUNE® tedavisine başlanmadan önce ve tedavi sırasında uygun aralıklarla karaciğer fonksiyon testleri de dahil olmak üzere klinik kimyasal testler yapılmalıdır (Özel kullanım uyarıları ve önlemleri bölümüne bakınız).

VIRAMUNE® tedavisine 7 günden daha uzun süreyle ara verilen hastalarda, önerilen doz uygulama rejimi, iki haftalık başlangıç dönemi kullanılarak yeniden başlatılmalıdır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek yetmezliği:

CLcr >20 ml/dk olan hastalarda VIRAMUNE® dozunun ayarlanmasına ihtiyaç duyulmaz. Ancak diyalize giren böbrek işlevleri bozuk hastalarda, VIRAMUNE® tedavisinin her diyaliz seansından sonra ek bir 200 mg VIRAMUNE® dozuyla desteklenmesinin, diyalizin VIRAMUNE® klerensi üzerindeki etkilerini gidermede yararlı olduğu bulunmuştur. (Farmakokinetik bölümüne bakınız).

Karaciğer yetmezliği:

Orta derecede hepatik disfonksiyonu (Child-Pugh Sınıf B) olan hastalara VIRAMUNE® uygulanırken dikkatli olunmalıdır. VIRAMUNE®, ağır karaciğer fonksiyon bozukluğu

Pediyatrik popülasyon:

Nevirapin pediyatrik popülasyonda kullanılmakla birlikte, tablet formu çocuklarda kullanmak

®

için uygun değildir. VIRAMUNE tablet, 16 yaş altındaki çocuklarda ya da ergenlerde, eğer vücut ağırlığı 50 kg’ın üzerinde, ya da vücut yüzey alanı Mosteller formülüne göre 1.25 m ’nin üzerinde ise kullanılmaktadır. Bu yaş grubunda vücut ağırlığı 50 kg’ın ya da vücut yüzey alanı 1.25 m ’nin altında olan çocuklarda oral süspansiyon formu kullanılmalıdır.

Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

®

VIRAMUNE doz aşımı için bilinen bir antidot yoktur. 15 güne kadar günde 800-6000 mg

®

arasında değişen VIRAMUNE doz aşımı olguları bildirilmiştir. Hastalarda ödem, eritema nodozum, bitkinlik, ateş, baş ağrısı, uykusuzluk, bulantı, pulmoner infiltratlar, deri döküntüleri,

®

vertigo, kusma, transaminazlarda artış ve kilo kaybı görülmektedir. VIRAMUNE ’ün kesilmesiyle bu etkilerin tümü kaybolmuştur.