BASAGLAR KWIKPEN 100 U/ml SC kullanım için enj. çözelti içeren hazır kalem (6 kalem) Etkileşimi

Lilly Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Basaglar Kwikpen etkileşimi, Basaglar Kwikpen etken madde, Basaglar Kwikpen yardımcı maddeler, Basaglar Kwikpen alkol, Basaglar Kwikpen etkileşim, Basaglar Kwikpen kullananlar, Basaglar Kwikpen dozu, Basaglar Kwikpen kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Çok sayıda madde glukoz metabolizmasını etkiler ve insülin glarjinin dozunun ayarlanmasını gerektirebilir.

Kan şekerini düşürücü etkiyi artırabilecek ve hipoglisemi yatkınlığını arttırabilecek maddeler; oral antidiyabetik ilaçlar, anjiyotensin dönüştürücü enzim (ADE) inhibitörleri,disopiramid, fıbratlar, fluoksetin, monoamino oksidaz (MAO) inhibitörleri, pentoksifılin,propoksifen, salisilatlar veya sülfonamid antibiyotikleri içermektedir.

Kan şekerini düşürücü etkiyi azaltabilecek maddeler; kortikosteroidler, danazol, diazoksid, diüretikler, glukagon, izoniazid, östroj enler ve progestoj enler, fenotiazin türevleri,somatropin, sempatomimetik ilaçlar (örneğin, epinefrin [adrenalin], salbutamol, terbutalin) vetiroid hormonları, atipik antipsikotik ilaçlar (örneğin klozapin ve olanzapin) ve proteazinhibitörlerini içermektedir.

Beta-blokörler, klonidin, lityum tuzlan veya alkol insülinin kan şekerini düşürücü etkisini kuvvetlendirebilir veya zayıflatabilir. Pentamidin hipoglisemiye yol açabilir ve bazen bunuhiperglisemi izleyebilir.

Bunun yanı sıra, beta-blokörler, klonidin, guanetidin ve rezerpin gibi sempatolitik ilaçlann etkisiyle, adrenerjik karşı-düzenleme belirtileri azalabilir veya kaybolabilir.