BASAGLAR KWIKPEN 100 U/ml SC kullanım için enj. çözelti içeren hazır kalem (6 kalem) Kullanımı

Lilly Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

3.BASAGLAR KWIKPEN nasıl kullanılır ?

Bu ilacı kullanırken her zaman doktorunuzun söylediği şekilde alınız. Eğer emin değilseniz doktorunuza ya da eczacınıza danışınız.

Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar

Yaşam tarzınız, kan şekeri (glukoz) testi sonucunuz ve daha önceki insülin dozunuz doğrultusunda doktorunuz:

• günde ne kadar ve ne zaman BASAGLAR KwikPen’e ihtiyacınız olacağını,

• ne zaman kan şekeri seviyenizi kontrol etmeniz gerektiğini ve idrar testi yapıpyapmamanız gerektiğini,

• ne zaman daha yüksek veya daha düşük BASAGLAR KwikPen dozuna ihtiyacınızolacağını söyleyecektir.

BASAGLAR KwikPen uzun etkili bir insülindir. Doktorunuz yüksek kan şekerinizi tedavi etmek için kısa etkili bir insülin veya bir tablet ile birlikte kullanmanızı söyleyebilir.

Pek çok faktör kan şekeri seviyenizi etkileyebilir. Kan şekeri seviyenizdeki değişikliklere doğru tepki verebilmek ve kan şekeri seviyenizin aşırı yükselmesini veya düşmesini önlemek için bufaktörlerin neler olduğunu bilmeniz gerekir. Bu konuda daha ayrıntılı bilgi için, KullanmaTalimatı’nın sonundaki kutu içindeki bilgilere bakınız.

Her gün, günün aynı saatinde, tek doz BAS AĞLAR KwikPen enjeksiyonuna ihtiyacınız vardır.

Uygulama yolu ve metodu

BAS AĞLAR KwikPen cilt altına enjekte edilerek uygulanır. Damar içine enjekte etmeyiniz çünkü bu ilacın etkisini değiştirecektir ve kan şekeri düşüklüğüne neden olabilir.

Doktorunuz BAS AĞLAR KwikPen’in enjekte edilmesi gereken deri bölgesini size gösterecektir. Enjeksiyon, belirlenen enjeksiyon bölgesi içinde her seferinde bir öncekindenfarklı noktaya yapılmalıdır.

BASAGLAR KwikPen’in kullanımı

BAS AĞLAR KwikPen insülin glaıjin içeren kullanıma hazır dolu enjeksiyon kalemidir. Kullanma Talimatı’nın sonunda yer alan “BASAGLAR KwikPen’in Kullanımı”bölümünü dikkatle okuyunuz. Kalemi, burada tanımlandığı gibi kullanınız.

Her enjeksiyondan önce kaleminize yeni bir iğne takınız. Sadece KwikPen enjeksiyon kalemiyle uyumlu olan iğne uçlarını kullanınız (Bakınız KwikPen’in Kullanım Talimatı”).

Her enjeksiyondan önce güvenlilik testi yapınız.

Kullanmadan önce enjeksiyon kaleminin içindeki kartuşu görsel olarak inceleyiniz. Eğer partikül (parçacık) fark ederseniz BASAGLAR KwikPen’i kullanmayınız. BASAGLARKwikPen’i eğer çözelti berrak ve renksiz ise ve görülebilir tanecik içermiyorsa kullanınız.Kullanmadan önce çalkalamayınız veya karıştırmayınız.

Muhtemel bir hastalık bulaşmasını önlemek için, her bir kalem yalnız bir hasta tarafından kullanılmalıdır.

Alkol veya başka dezenfektan veya diğer maddelerin insüline bulaşmadığından emin olunuz.

Kan şekeri seviyenizin beklenmedik bir şekilde kötüye gittiğini fark ederseniz her zaman yeni bir kalem kullanınız. BASAGLAR KwikPen enjeksiyon kaleminizde bir sorun olduğunudüşünüyorsanız, lütfen sağlık mesleği mensubuna danışınız.

Boş kalemleri yeniden doldurmayınız ve uygun şekilde atınız.

Eğer BASAGLAR KwikPen hasar görmüşse veya düzgün çalışmıyorsa bu kalemi atınız ve yeni bir KwikPen enjeksiyon kalemi kullanınız.

Değişik yaş grupları

Çocuklarda kullanımı

Yaşlılarda kullanımı

Böbrek yetmezliği:

Hafıf/orta/ciddi böbrek yetmezliği olan hastalarda, azalan insülin metabolizması nedeniyle, insülin ihtiyacı düşebilir.

Karaciğer yetmezliği:

Ciddi karaciğer yetmezliği olan hastalarda insülin metabolizmasının azalması nedeniyle insülin ihtiyacı düşebilir.

Eğer BASAGLAR KwikPen ’irı etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.

Kullanmanız gerekenden daha fazla BASAGLAR KWIKPEN kullanırsanız

kan şekeri düzeyiniz çokdüşebilir (hipoglisemi). Kan şekerinizi sık aralıklarla kontrol ediniz. Genel olarak,hipoglisemiyi önlemek için daha fazla yemeli ve kan şekerinizi ölçmelisiniz. Hipoglisemitedavisi konusunda bilgi için Kullanma Talimatı’nın sonundaki kutuya bakınız.

BASAGLAR KwikPen ’den kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.

BASAGLAR KWIKPEN'i kullanmayı unuttuysanız

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.

Uygulamanız gereken BASAGLAR KwikPen dozunu atladıysanız ya da yeterli dozu enjekte etmediyseniz, kan şekerinin düzeyi çok yükselecektir (hiperglisemi). Kan şekerinizi sıkaralıklarla kontrol ediniz. Hiperglisemi tedavisi konusunda bilgi için Kullanma Talimatı’nınsonundaki kutuya bakınız.

BASAGLAR KWIKPEN ile tedavi sonlandırıldığında oluşabilecek etkiler

Tedaviyi durdurduğunuzda, bu şiddetli hiperglisemiye (kan şekerinin yükselmesi) ve nefeste aseton kokusu, bulantı, kusma ve hızlı soluk alıp verme gibi belirtilerle kendini gösterenvücudun şeker yerine yağlan kullanmaya başlamasından dolayı kanda asit düzeylerininyükselmesine (ketoasidoz) yol açacaktır. Ne yapılması gerektiğini söyleyecek olandoktorunuzla konuşmadan BASAGLAR KwikPen kullanımını durdurmayınız.

İnsülinlerin karıştırılması:

BASAGLAR KwikPen ve diğer insülinler arasında ilaç uygulama karışıklığını önlemek için insülin etiketini her enjeksiyon öncesi mutlaka kontrol ediniz.

Eğer bu ürünün kullanımı hakkında ilave sorularınız varsa, doktorunuza veya eczacınıza danışınız.