BASAGLAR KWIKPEN 100 U/ml SC kullanım için enj. çözelti içeren hazır kalem (6 kalem) Gebelik

Lilly Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Basaglar Kwikpen gebelik kategorisi C'dir. Basaglar Kwikpen hamilelik kategorisi, Basaglar Kwikpen gebelik kategorisi, Basaglar Kwikpen emzirme, Basaglar Kwikpen anne sütüne geçer mi, Basaglar Kwikpen laktasyon, Basaglar Kwikpen hamilelerde kullanımı, Basaglar Kwikpen ve bebek, Basaglar Kwikpen kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi C’dir.

Çocuk doğurma potansiyeli olan kadınlar/doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Oral kontraseptiflerin içindeki östrojen ve progestoj enler B AS AĞLAR’ın kan glukozunu düşürücü etkisini azaltabilir. BASAGLAR’ın oral kontraseptifler üzerindeki etkisine ilişkinveri bulunmamaktadır.

Gebelik dönemi

Mevcut klinik veri, riskin tamamen dışlanması için yetersizdir. Eğer gerekli ise, gebelikte BASAGLAR kullanımı düşünülebilir.

Pregestasyonel veya gestasyonal diyabeti olan hastalar için tüm gebelik süresince iyi metabolik kontrolün sürdürülmesi çok önemlidir. İnsülin gereksinimi ilk trimesterdeazalabilir ve genellikle ikinci ve üçüncü trimesterde artar. Doğumdan hemen sonra, insülingereksinimi hızla düşer (artan hipoglisemi riski). Bu nedenle kan şekerinin dikkatli takibi çokönemlidir.

İnsülin glaıjin için, kontrollü klinik çalışmalardan elde edilen gebelik ile ilgili klinik veri bulunmamaktadır. Pazarlama sonrası araştırmalarda gebe kadınlardan elde edilen sınırlısayıda veri (1000’den fazla gebelikteki sonuçlar) insülin glaıjinin gebelik veya fetüsün veyeni doğanın sağlığı üzerine herhangi bir advers etkisini işaret etmemiştir. Bu tarihe kadar,ilgili başka epidemiyolojik veri mevcut değildir.

Laktasyon dönemi

İnsülin glarjinin insan sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Bir peptid olan insülin glaıjin insan sindirim sisteminde sindirilerek aminoasitlere indirgenir. Bu nedenle ağızdanalınan insülin glarjinin emzirilen yenidoğanlarda/süt çocuklarında metabolik etki yapmasıbeklenmez.

Emziren kadınlarda insülin dozu ve diyette ayarlama yapılması gerekebilir.

Üreme yeteneği (fertilite)

Hayvan çalışmalarında, üreme yeteneği açısından doğrudan zararlı bir etki görülmemiştir.