SANOCEF 750 mg 10 mr film tablet Uyarılar

Sanovel Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Sanocef uyarılar, Sanocef zararları, Sanocef önlemler, Sanocef riskler, Sanocef yan etkisi, Sanocef alerji, Sanocef alkol, Sanocef hamileler, Sanocef emzirme, Sanocef araç kullanımı, Sanocef fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

SANOCEF MR ile tedaviye başlamadan önce, hastada önceden sefalosporinlere, penisilin ya da diğer ilaçlara aşm duyarlılık reaksiyonları bulunup bulunmadığı dikkatle araştırılmalıdır.Penisilin ve sefalosporinler arasındaki çapraz reaksiyon göz önüne alındığında bu ilacmpenisiline duyarlı ya da başka ilaçlara karşı aleıjisi olan hastalara verilmesi gerekli ise uygulamaçok dikkatle yapılmalıdır. İlaçlara karşı aleıjik reaksiyon gösteren hastalara uygulama dikkatletakip edilmeli ve SANOCEF MR ile ilgili aleıjik bir reaksiyon görüldüğünde tedavi derhaldurdurulmalıdır. Ciddi seyreden akut aşın duyarlılık reaksiyonlarında epinefrin kullanımı vediğer acil tedbirlerin alınması gerekebilir.

Anafilaktik reaksiyonlar; anjiyoödem, asteni, ödem (yüz ve dudakları da kapsayan), dispne, parestezi, senkop ya da vasodilatasyon dahil olmak üzere soliter semptomlar olarak görülebilir.

SANOCEF MR dahil bütün antibiyotikler aleıjik bireylerde ve bilhassa ilaçlara karşı duyarlı bireylerde dikkatle kullanılmalıdır. Geniş spektrumlu antibiyotiklerin kullanımında (makrolidler,semisentetik penisilinler ve sefalosporinler dahil) psödomembranöz kolit olguları raporedilmiştir; bu nedenle, antibiyotik kullanımı sırasında oluşan diyare olgularında bu durum gözönünde bulundurulmalıdır. Kolitin şiddeti, hafif ve hayatı tehdit edici dereceler arasındadeğişebilir; hafif olgularda ilacın kesilmesi yeterlidir, orta ve ciddi derecedeki olgularda gereklive yeterli tedavi uygulanmalıdır.

Bilhassa uzun süreli tedaviler, dirençli organizmaların fazla üremesine neden olabilir. Hasta bu yönden dikkatle takip edilmeli ve bir süperenfeksiyon oluşması durumunda gereken yapılmalıdır.

Anüri durumunda sefaklorun eliminasyon yan ömrü 2.3 - 2.8 saat olduğundan orta ila ciddi dereceli böbrek yetmezliği genellikle doz ayarlaması gerektirmez.

Geçici trombositopeni, lökopeni, lenfositoz, nötropeni ve anormal idrar tahlili görülebilir.

Laboratuvar Test Etkileşmesi: Sefaklor uygulaması idrarda hatalı-pozitif glikoz reaksiyonu verdirebilir. Bu fenomen, bütün sefalosporin antibiyotik alanlarda, Benedict ve Fehlingsolüsyonlan ile Clinitest tablet kullanıldığında izlenir; ancak, Test Tape (Glikoz Enzimatik TestBandı, Lilly) kullanıldığında izlenmez.

Sefalosporinlerle yapılan tedavilerde direkt Coombs testi pozitif olabilir; bu durum SANOCEF MR tedavisinde de göz önünde bulundurulmalıdır.••

SANOCEF MR, 60.28 mg mannitol içerir. Bu madde ancak 10 g üzerindeki dozlarda hafif derecede laksatif etki gösterebilir.

SANOCEF MR, 2.37 mg gliserin içerir. Bu madde ancak 10 g üzerindeki dozlarda baş ağrısı, mide bulantısı ve ishale sebebiyet verebilir.

SANOCEF MR, film kaplama maddesi içinde 0.75 mg indigo karmin alüminyum HT (El32) içerir. Bu madde aleıjik reaksiyona sebep olabilir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Sefaklorun araç ve makine kullanımı üzerine etkisi yoktur.