SANOCEF 750 mg 10 mr film tablet Dozu

Sanovel Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Sanocef dozu, Sanocef dozaj, Sanocef doz aşımı, Sanocef uygulama, Sanocef kullanım şekli, Sanocef kullanımı, Sanocef kullanım süresi, Sanocef açmı tokmu, Sanocef nedir, Sanocef ne için kullanılır, Sanocef nasıl kullanılır, Sanocef faydaları, Sanocef etkileri, Sanocef günde kaç kez, Sanocef sabah mı akşam mı, Sanocef fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Farenjit, bronşit, tonsilit, deri ve yumuşak doku enfeksiyonlan ve alt idrar yolu enfeksiyonlarında önerilen doz, 12 saatte bir olmak üzere günde 2 defa oral yoldan 375 mg’dır.

S. pyogenes (grup A streptokoklar) in neden olduğu enfeksiyonlarda SANOCEF MR tedaviedici dozlarda en az on gün uygulanmalıdır.

Şiddetli enfeksiyonlarda (örneğin: Pnömoni) 12 saatte bir, günde iki kez oral yoldan 750 mg kullanılır.

Uygulama şekli:

Doktor tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği takdirde;

SANOCEF MR, oral yoldan aç ya da tok kamına alınabilir. Fakat gıda maddeleri ile birlikte alındığı zaman emilimi artar (Bakınız bölüm 5.2 Farmakokinetik özellikler). Tablet kırılmadan,ezilmeden ve çiğnenmeden yutulmalıdır.

Özel popfilasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Böbrek yetmezliği olan hastalarda doz ayarlanması gerekebilir:

V Kreatinin klerensi 10-50 mL/dak ise dozun % 50 - % 100’ü uygulanır.

Kreatinin klerensi <10 mL/dak ise dozun % 50"si uygulanır.

Pediyatrik popiilasyon:

16 yaşından küçük çocuklarda, SANOCEF MR’m kullanım açısından güvenliliği tam olarak kanıtlanmamıştır. Sefaklorun, çocuklarda kullanıma uygun süspansiyon formu mevcuttur.

Geriyatrik popülasyon:

Serum kreatinin değerleri normal olan yaşlı bireylerde (>65) izlenen yüksek maksimal plazma konsantrasyonları ve eğri altı alan (EAA), renal fonksiyonlann zayıflamasına bağlıdır ve klinikyönden önemli değildir. Bu nedenle, böbrek fonksiyonları normal olan yaşlı hastalarda dozayarlaması gerekmez.

Doz aşımı ve tedavisi

Sefaklorun 1.5 g/gün’lük dozunun 14 gün süreli kullanımının güvenliliği klinik çalışmalarda ispatlanmıştır. 4 g/gün dozu sağlıklı gönüllülere 28 gün boyunca güvenlilikle verilmiştir.

Semptomlar:

SANOCEF MR doz aşımı ile ilgili toksik semptomlar bulantı, kusma, epigastrik huzursuzluk ve diyare şeklinde kendini gösterir. Epigastrik huzursuzluğun şiddeti ve diyare doz ile ilgilidir, eğer,diğer semptomlar da mevcut ise altta yatan bir diğer hastalık, bir aleıjik reaksiyon ya da diğerzehirlenme durumları göz önünde bulundurulmalıdır.

Pek çok beta-laktam antibiyotik, nöromusküler hiperiritabilite veya nöbet gelişimine neden olma potansiyeline sahiptir.

Tedavi:

Doz aşımında tedavi ve kontrol, aşın ilaç alımı, ilaçlar ile etkileşim ve hastanın beklenmeyen ilaç kinetiği göz önünde tutularak yapılmalıdır. Hastanın hava yolu açık tutulmalı, ventilasyon veperfüzyon desteklenmelidir. Hastanın hayati belirtileri, kan gazlan, serum elektrolitleri v.b.yakındanizlenmeli ve sabit tutulmalıdır. İlacın gastrointestinal kanaldan emilimi, kusturma veyıkamadan daha etkili olan aktif kömür uygulanması ile geciktirilebilir. Kömür uygulamasınıntekrarlanması bazı ilaçların eliminasyonunu da etkiler. Mide boşaltılırken ya da kömüruygulanırken hastanın hava yolunun açık olması sağlanmalıdır.

Sefaklor doz aşımında zorlamak diürez, periton diyalizi, hemodiyaliz ya da kömür hemoperfüzyonun faydalan kanıtlanmamıştır.