SANOCEF 750 mg 10 mr film tablet Endikasyonları

Sanovel Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Sanocef endikasyonları, Sanocef tedavisi, Sanocef ne işe yarar, Sanocef neye yarar, Sanocef ne için kullanılır, Sanocef nedir, Sanocef faydaları, Sanocef ne ilacı, Sanocef ne zaman kullanılır, Sanocef kullananlar bilgilerini içerir.

Endikasyonlar

SANOCEF MR, sefaklora duyarlı mikroorganizmaların neden olduğu aşağıda belirtilen enfeksiyonların tedavilerinde endikedir.

- Akut Bronşit ve Kronik Bronşitin Akut Alevlenmeleri; S. pneumonia, H. influenzae (beta-laktamaz üreten suşlar dahil), H. parairıfluenzae, M. catarrhalis (beta- laktamaz üreten suşlardahil) ve S. aureus gibi mikroorganizmaların neden olduğu enfeksiyonlar.

- Farenjit ve Tonsillit; S. pyogenes (grup A streptokoklar) gibi mikroorganizmaların nedenolduğu enfeksiyonlar. (Penisilin, romatizmal ateş profilaksisi dahil, streptokokal enfeksiyonlarıntedavisinde ve önlenmesinde seçilecek ilk ilaçtır. SANOCEF MR genelde nazofarenks oıjinlistreptokokların eradikasyonunda etkilidir; fakat, romatizmal ateş konusunda etkisini kanıtlayanyeterli bilgi mevcut değildir).

- Pnömoni; S. pneumonia, H. influenzae (beta-laktamaz üreten suşlar dahil) ve M. catarrhalis(beta-laktamaz üreten suşlar dahil) gibi mikroorganizmaların neden olduğu enfeksiyonlar.

- Komplikasyonsuz Alt İdrar Yollan Enfeksiyonlan; Sistit ve asemptomatik bakteriüri dahil; E.coli, K. pneumonia, P. mirabilis ve S. saprophyticus gibi mikroorganizmalann neden olduğuenfeksiyonlar.

- Deri ve Yumuşak Doku Enfeksiyonlan; S. pyogenes, (grup A streptokoklar), S. aureus (beta-laktamaz üreten suşlar dahil) ve S. epidermidis (beta-laktamaz üreten suşlar dahil) gibimikroorganizmalann neden olduğu enfeksiyonlar.

Uygun antimikrobiyal tedavi, bakteriyolojik çalışmalarla enfeksiyon oluşmasında rol oynayan mikroorganizmalar saptandıktan sonra yerine getirilmelidir.