SANOCEF 750 mg 10 mr film tablet Gebelik

Sanovel Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Sanocef gebelik kategorisi B'dir. Sanocef hamilelik kategorisi, Sanocef gebelik kategorisi, Sanocef emzirme, Sanocef anne sütüne geçer mi, Sanocef laktasyon, Sanocef hamilelerde kullanımı, Sanocef ve bebek, Sanocef kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye: Gebelik kategorisi B’dir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadmlar/Doğum kontrolü (kontrasepsiyon)

SANOCEF MR için çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadmlar/Doğum kontrolü’ne (Kontrasepsiyon) ilişkin klinik veri mevcut değildir.

Gebelik dönemi:

SANOCEF MR için, gebeliklerde maruz kalmaya ilişkin klinik veri mevcut değildir.

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik /embriyonal/fetal gelişim/ doğum ya da doğum sonrası gelişim ile ilgili olarak doğrudan ya da dolaylı zararlı etkiler olduğunu göstermemektedir.İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir. Hamile kadınlarda yeterli ve iyi kontroledilmiş çalışmalar yoktur. Gebe kadınlara verilirken tedbirli olunmalıdır.

Fare ve sıçanlarda insan dozlarının 12 katma dek varan dozlarda ve gelinciklere maksimum insan dozların 3 katında kullanıldığında, fetüs üzerinde sefaklora bağlı bir zarar meydanagelmemiştir.

Laktasyon dönemi:

Annelere 500 mg dozlarda uygulanan sefaklor, sütte az miktarda tespit edilmiştir. Emzirmenin durdurulup durdurulmayacağına ya da tedaviden kaçınılıp kaçınılmayacağına karar verilmelidir.

Üreme yeteneği/Fertilite:

Sıçanlarda ve farelerde insan dozundan 12 kez yüksek ve gelinciklerde maksimum insan dozundan 3 kez yüksek olan dozlarda yapılan çalışmalarda, sefaklor’un fertilite üzerine olumsuzbir etkisi veya fetüse zararlı bir etkisi olmamıştır.