ONCO-TICE 2 ml 1 ampül {Merck} Etkileşimi

Merck Sharp Dohme Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Onco-Tice etkileşimi, Onco-Tice etken madde, Onco-Tice yardımcı maddeler, Onco-Tice alkol, Onco-Tice etkileşim, Onco-Tice kullananlar, Onco-Tice dozu, Onco-Tice kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

ONCO TİCE birçok antibiyotiğe ve özellikle de streptomisin, paraamino salisilik asit (PAS), izoniazid (INH), rifampisin ve etambutol gibi rutin olarak kullanılan antitüberküloz ilaçlarına karşı duyarlıdır. Bu nedenle ONCO TICE’ın antitümör etkinliğiantibiyotiklerle yapılan eşzamanlı tedaviden etkilenebilir. Antibiyotik tedavisi görenhastada intravezikal instilasyonun tedavi sonuna dek ertelenmesi önerilir (bkz.“Kontrendikasyonlar”).

İmmunosüpresanlar ve/veya kemik iliği baskılayıcı ürünler ve/veya radyasyon, bağışıklık yanıtını ve dolayısıyla antitümör etkinliği olumsuz etkileyebilir ve bu nedenleONCO TİCE ile birlikte kullanılmamalıdır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler: Hiçbir resmi etkileşim çalışması yapılmamıştır. Erişkinler için yukarıda anlatılan etkileşimler ve bunlarınkontrendikasyonları (bkz bölüm 4.3); pediyatrik hastalarda, karaciğer ve/veya safra yoluhastalıkları ve/veya böbrek yetersizliği olan hastalarda ve ileri yaştaki hastalarda gözönünde bulundurulmalıdır.

Pediyatrik popülasyon: Pediyatrik popülasyonda yapılmış herhangi bir etkileşim çalışması mevcut değildir.