ONCO-TICE 2 ml 1 ampül {Merck} Kullanımı

Merck Sharp Dohme Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

3.ONCO-TICE nasıl kullanılır ?

Dozaj doktorunuz tarafından belirlenecektir.

Tedavi genellikle 6 hafta boyunca her hafta; tedavinin başlangıcından 3, 6 ve 12 ay sonra ardı ardına üçer hafta uygulanır. Gerekirse, 3-haftalık tedaviler daha sonra her 6 ayda birtekrarlanır.

Uygulama yolu ve metodu

ONCO TİCE mesaneye bir doktor veya hemşire tarafından uygulanmalıdır.

Bir flakonunun içeriği, 50 mİ normal serum fizyolojik içerisine konularak kullanıma hazırlanacaktır. İlk olarak mesaneniz sonda kullanılarak boşaltılacaktır, daha sonra ONCOTİCE içeren bu çözelti mesaneye verilecektir. Tedavi başlangıcından önceki 4 saat içerisindeherhangi bir sıvı içmemeniz önemlidir. ONCO TİCE çözeltisi, tedaviden en iyi sonucunalınabilmesi için, mesaneye verildikten sonra 2 saat süreyle içeride kalmalıdır. İlaç mesanenintüm duvarıyla temas etmelidir. Bunun için sizden, kalkıp dolaşmanız istenecektir. 2 saatliksüre tamamlanmadan tuvalete çıkmamanız son derece önemlidir.

Tedaviden sonra 6 saat süreyle idrarınızı oturur durumda yapmanız ve rezervuarı çekmeden önce her defasında tuvalete, iki fincan dolusu çamaşır suyu dökmeniz önemlidir. Çamaşırsuyu ve idrar 15 dakika birlikte kaldıktan sonra, rezervuarı çekebilirsiniz.

Değişik yaş grupları

Çocuklarda kullanımı

Çocuklarda ONCO TİCE kullanımı önerilmemektedir.

Yaşlılarda kullanımı

Başlangıç ve idame tedavisi süresince önerilen tedavi çizelgesi, yaşlılarda da uygulanır.

Özel kullanım durumları

Özel kullanımı yoktur.

Eğer ONCO TICE’ırı etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz varsa doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.

Kullanmanız gerekenden daha fazla ONCO-TICE kullanırsanız

ONCO TİCE çözeltisi tıbbi personel tarafından bir adet flakonun içeriğiyle hazırlanır ve bundan dolayı kullanmanız gerekenden daha fazla ONCO TİCE kullanmanız olası değildir.Böyle bir kullanım yine de gerçekleşecek olursa, doktorunuz BCG enfeksiyonununbelirtilerini dikkatle kontrol edecektir. Eğer gerekirse size tüberküloz tedavisinde kullanılanilaçlar verilecektir.

ONCO TİCE ’tan kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.

ONCO-TICE'i kullanmayı unuttuysanız

ONCO TİCE tedavisinde bu olanaksızdır.

ONCO-TICE ile tedavi sonlandırıldığında oluşabilecek etkiler