HEMOHES % 6 500 ml solüsyon Uyarılar

B.Braun-İrengün Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Hemohes uyarılar, Hemohes zararları, Hemohes önlemler, Hemohes riskler, Hemohes yan etkisi, Hemohes alerji, Hemohes alkol, Hemohes hamileler, Hemohes emzirme, Hemohes araç kullanımı, Hemohes fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Özel uyanlar

Aşın doza veya çok hızlı infüzyona bağlı hacim yüklemesinden her zaman kaçınılmalıdır. Dozaj, özellikle akciğer ve kalp dolaşım problemleri olan hastalarda özellikle dikkatle ayarlanmalıdır.

Şiddetli şekilde su kaybetmiş hastalara önce intravenöz elektrolit çözeltileri verilmelidir. Yeterli sıvı alımından emin olunmalıdır.

Hipovolemik hastalann tedavisinde hidroksietil nişasta çözeltilerinin yüksek dozlarından kaynaklanan şiddetli hemodilüsyon önlenmelidir.

Alerjik (anaflaktoit) reaksiyonlar riski nedeniyle, hasta yakından izlenmeli ve infüzyon düşük hızda başlatılmalıdır (Bkz bölüm 4.8).

Bozulmuş böbrek fonksiyonu olan veya bu riskteki hastalara (örneğin sepsisli hastalar gibi, kritik hasta olarak nitelendirilen belli gruplar) özellikle dikkat etmek gerekir.

Eğer böbrek bozukluğu imminentse, glomerular fıltrasyon hızına (GFR) veya serum kreatinin seviyesine göre sırasıyla doz seviyeleri düşürülmelidir.

Hemofili veya bilinen/şüphelenilen VON WILLEBRAND hastalığı durumları başta olmak üzere, bozulmuş karaciğer fonksiyonu veya kan koagülasyon bozukluklan olan hastalara uygularken özellikle dikkat edilmelidir.

Kullanım önlemleri

Tedavinin başlangıcında serum kreatinin seviyeleri izlenmelidir. Sıvı dengesinin ve renal birikim değerlerinin günlük olarak izlenmesi kreatin değerleri sınırda olan hastalarda gereklidir (1.2-2.0 mg/100 ml [=106-177 mikromol/1], örneğin kompanse böbrek yetmezliği). Normal serum kreatinin değerlerine rağmen, patolojik idrar bulgulan kompanse edilmiş renal hasarı gösterebilir. Renal birikim değerlerinin günde 1-2 defa izlenmesi birkaç gün süren tedavide gereklidir. Hidroksietil nişasta çözeltileri ile tedavi sırasında serum kreatinin değerleri 2.0 mg/100 ml’yi aşarsa, hidroksietil nişasta uygulaması durdurulmalıdır.

Yaşlı hastalar için, kalp yetmezliği ve böbrek bozukluğu olması muhtemel durumlarda, tedavi sırasında yakından izlenmelidir ve hipervolemiden kaynaklanan böbrek ve kalp dolaşımı ile ilgili komplikasyonları önlemek için dozaj dikkatle ayarlanmalıdır.

Tekrarlanan uygulama durumunda, kan koagülasyon parametreleri, özellikle kanama zamanı ve aktive edilmiş kısmi tromboplastin zamanı (aPTT, INR) dikkatle izlenmelidir.

Serum elektrolit, sıvı dengesi ve renal fonksiyon izlenmelidir. Elektrolitler bireysel gereksinimlere göre yerine konulmalıdır.

Laboratuvar testleri ile etkileşim

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Bu tıbbi ürünün araç ve makine kullanmaya etkisi yoktur.