HEMOHES % 6 500 ml solüsyon Dozu

B.Braun-İrengün Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Hemohes dozu, Hemohes dozaj, Hemohes doz aşımı, Hemohes uygulama, Hemohes kullanım şekli, Hemohes kullanımı, Hemohes kullanım süresi, Hemohes açmı tokmu, Hemohes nedir, Hemohes ne için kullanılır, Hemohes nasıl kullanılır, Hemohes faydaları, Hemohes etkileri, Hemohes günde kaç kez, Hemohes sabah mı akşam mı, Hemohes fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji / Uygulama sıklığı ve süresi:

Günlük doz ve infüzyon hızı kaybedilen kan hacmine ve hemodinamik parametreleri korumak veya onarmak için ne kadar sıvı gerektiğine bağlıdır.

Anaflaktoid reaksiyonları mümkün olduğunca erken tespit edilebilmek için, ilk 10-20 ml yavaşça ve dikkatli bir gözlem altında hastaya uygulanmalıdır.

Hemodilüsyonun derecesine göre verilen doz sınırlamaları gözlenmelidir. (Bkz bölüm 4.4. ve 4.8)

Yetişkinlerde:

Şok ve hipovolemi tedavisi ve profılaksisi Maksimum infüzyon hızı:

Maksimum infüzyon hızı klinik duruma bağlıdır. Akut şoktaki hastalara 20 ml/kg vücut ağırlığı/saate kadar verilebilir (0.33 ml/kg vücut ağırlığı/dakika veya 1.2 g hidroksietil nişasta/kg vücut ağırlığı/saate karşılık gelen).

Hayatı tehdit eden durumlarda, 500 ml Hemohes basınç infüzyonu ile hızla uygulanabilir. (Bkz bölüm 4.2 Uygulama şekli)

Maksimum günlük doz:

75 kg’lık bir hasta için günde 2500 ml HEMOHES®’e karşılık gelen 33 ml HEMOHES®/kg vücut ağırlığı/gün’e (= 2.0 g hidroksietil nişasta) kadar.

Ameliyat öncesi normovolemik hemodilüsyon

®

HEMOHES ihtiyacı, kaybedilen kan miktarına tekabül eder (1:1 değişim); uygulanacak tam miktar hedef hematokrite bağlıdır, fakat, maksimum 20 ml/kg vücut ağırlığını aşmamalıdır.

Hipovolemik hastalara uygulanırken, hidroksietil nişastanın yüksek dozlarından kaynaklanan şiddetli hemodilüsyondan da kaçınılmalıdır.

Uygulama şekli:

İntravenöz kullanım.

Hayati acil durumlarda gerekebilecek basınçlı infüzyon durumunda, çözeltiyi uygulamadan önce şişedeki ve infüzyon setindeki tüm hava çıkarılmalıdır.

Uygulama süresi, hipovoleminin derecesine ve sürecine, yapılan tedavinin hemodinamik etkilerine ve hemodilüsyonun derecesine bağlıdır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek / Karaciğer yetmezliği:

Böbrek ve/veya karaciğer yetmezliği olan kişilerde dikkatli olunmalıdır. (Bkz bölüm 4.4)

Pediyatrik popülasyon:

®

Çocuklarda HEMOHES ’in etkinliği ve güvenilirliği henüz belirlenmemiştir. Güncel mevcut veriler bölüm 5.2’de açıklanmış olmasına rağmen pozoloji hakkında bir tavsiye yapılamayabilir.

Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

Semptomlar

HEMOHES doz aşımı, plazma proteinleri ve hematokritte belirgin bir düşüşle istenmeyen hipervolemi ve dolaşım yüklemesine neden olabilir.

Bu, birbirini izleyen kalp ve akciğer (pulmoner ödem) fonksiyon bozukluğu ile ilişkili olabilir.

Tedavi

Bu durumda infüzyon derhal durdurulmalı ve diüretiklerin uygulanması düşünülmelidir.

Eğer doz aşımı gelişirse, hasta semptomatik olarak tedavi edilmelidir ve elektrolitler izlenmelidir.