HEMOHES % 6 500 ml solüsyon Yan Etkileri

B.Braun-İrengün Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Hemohes yan etkileri, Hemohes etkileri, Hemohes zararları, Hemohes belirtileri, Hemohes uyarılar, Hemohes önlemler, Hemohes kilo aldırırmı, Hemohes zayıflatırmı, Hemohes zehirlenmesi, Hemohes cinsellik, Hemohes sorunlar, Hemohes uykusuzluk, Hemohes bağımlılık, Hemohes bırakma bilgilerini içerir.

4.Olası yan etkiler nelerdir ?

Tüm ilaçlar gibi HEMOHES’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Gözlenmiş en yaygın yan etkiler, nişasta çözeltilerinin tedavi edici etkileri ile ve uygulanan dozlar ile doğrudan ilişkilidir, yani kanınızın ve kanınızın pıhtılaşmasından sorumlukısımların seyreltilmesi.

Çok seyrek görülen aleıjik reaksiyonlar doza bağlı değildir.

Çok yaygın (10 hastanın birinden fazla görülebilir):

Kan dilüsyonuna bağlı kan protein konsantrasyonunun azalması ve kırmızı kan hücre sayısmda azalma.

Yaygın, (uygulanan doza bağlı olarak) (10 hastanın birinden az görülebilir):

Kan pıhtılaşma faktörlerinin dilüsyonu (kanınızın pıhtılaşmadan sorumlu kısımları). Bu, kanama komplikasyonlarına neden olabilir.

Seyrek (1000 hastanın birinden az görülebilir):

  • Kurdeşen gibi aleıjik deri reaksiyonları
  • - • Diğer aleıjik (anaflaktoid) reaksiyonlar, nefes darlığı, hırıltılı solunum, bulantı, kusma, baş dönmesi, terleme, göğüs ve boğaz darlığı, mide ağrısı, boyun ve yüz şişmesi

    Çok seyrek (10.000 hastanın birinden az görülebilir.):

  • Şiddetli aleıjik (anaflaktoid) reaksiyonlar kan basıncında düşme, sersemlik, idrar kaçırma,mavimsi cilt ve mukoza zan (siyanoz) ve çok nadir durumlarda bilinç kaybı ve çökme
  • Bu yan etkilerin hepsi çok ciddi yan etkilerdir.

    Eğer bir yan etki özellikle de anaflaktoid reaksiyon görülürse, doktorunuz HEMOHES uygulamasını durduracak ve size temel tedavi önlemlerini uygulayacaktır.

    Ne hangi hastalarda aleıjik reaksiyonun görüleceğinin ne de aleıjik reaksiyonun gidişatının ve şiddetinin, testlerle anlaşılması mümkün değildir.

    Diğer yan etkiler:

    Çok yaygın (10 hastanın birinden fazla görülebilir):

    HEMOHES ile tedaviniz sırasında, tedavinin sonlandınlmasından haftalar sonra bile kaşıntınız olabilir. Kaşıntı aylarca devam edebilir. İstenmeyen bu etkilerin artışı, aldığınızHEMOHES miktarının çokluğuna bağlıdır.

    Yan etkilerin raporlanması