HEMOHES % 6 500 ml solüsyon Gebelik

B.Braun-İrengün Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Hemohes gebelik kategorisi C'dir. Hemohes hamilelik kategorisi, Hemohes gebelik kategorisi, Hemohes emzirme, Hemohes anne sütüne geçer mi, Hemohes laktasyon, Hemohes hamilelerde kullanımı, Hemohes ve bebek, Hemohes kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: “C“

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon) Veri yoktur. Gebelik dönemi

Gebe kadınlarda hidroksietil nişastanın kullanımı ile ilgili veri yoktur ya da sınırlı miktardadır. Benzer ürünlerle yapılan hayvan üreme toksisite çalışmaları, test hayvanlarında tekrarlanan uygulamalardan sonra vajinal kanama, embriyotoksisite ve teratoj eni siteyi ortaya çıkarmıştır (bölüm 5.3’e bakınız). Tedavi edilen hamile kadınlarda hidroksietil nişasta ile ilişkili anaflaktoid reaksiyonlar ile fetusta zararlı etkiler gelişebilir.

HEMOHES , hamilelikte sadece potansiyel yararları fetusa olan potansiyel risklerine ağır basıyorsa kullanılmalıdır. Bu durum özellikle, gebeliğin ilk üç aylık döneminde HEMOHES kullanılması düşünülüyorsa göz önünde bulundurulmalıdır.

Hipervolemi yi takiben patolojik hemodilüsyon ve fetal hipoksi ile sonuçlanan doz aşımını önlemek için özellikle dikkat edilmelidir (bölüm 5.3’e bakınız).

Laktasyon dönemi

Hidroksietil nişastanın anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Emziren kadınlara verilirken dikkatli olunmalıdır. Emzirmenin geçici olarak kesilmesi düşünülebilir.

Üreme yeteneği / Fertilite