DACOGEN 50 mg enj. sol. için toz 10 ml 1 flakon Uyarılar

Johnson and Johnson Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Dacogen uyarılar, Dacogen zararları, Dacogen önlemler, Dacogen riskler, Dacogen yan etkisi, Dacogen alerji, Dacogen alkol, Dacogen hamileler, Dacogen emzirme, Dacogen araç kullanımı, Dacogen fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

DACOGEN tedavisi ile MDS’li hastalarda kemik iliği baskılanması ve bu baskılanmaya bağlı komplikasyonlarda bir alevlenme görülebilir. Desitabinle oluşan kemik iliği baskılanması geri dönüşlü karakterdedir. Klinik açıdan gerekli olduğunda ve her bir tedavi siklusu öncesinde tam kan ve trombosit sayımı yapılmalıdır. Kemik iliği baskılanması ya da baskılanmaya bağlı komplikasyonların görülmesi durumunda, DACOGEN tedavisi kesilebilir ya da doz Bölüm 4.2’de önerildiği şekilde azaltılabilir.

Böbrek ya da karaciğer yetmezliği olan hastalarda DACOGEN kullanımı konusunda kesin bilgiler yoktur. DACOGEN’i karaciğer ya da böbrek yetmezliği olan hastalarda kullanırken dikkatli olunmalı ve hastalar toksisite belirtileri açısından yakından izlenmelidir (Bkz. Bölüm 5.2).

DACOGEN her ml’sinde 1 mmol (23 mg)’dan daha az sodyum ihtiva eder. Sodyuma bağlı herhangi bir etki gözlenmez.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Desitabinin araç ve makina kullanımı üzerindeki etkilerini araştıran bir çalışma yapılmamıştır. Hastalarda asteni, halsizlik, baş dönmesi ya da anemi durumu varsa, araç ve makine kullanımı sırasında dikkatli olmalıdırlar.