DACOGEN 50 mg enj. sol. için toz 10 ml 1 flakon Dozu

Johnson and Johnson Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Dacogen dozu, Dacogen dozaj, Dacogen doz aşımı, Dacogen uygulama, Dacogen kullanım şekli, Dacogen kullanımı, Dacogen kullanım süresi, Dacogen açmı tokmu, Dacogen nedir, Dacogen ne için kullanılır, Dacogen nasıl kullanılır, Dacogen faydaları, Dacogen etkileri, Dacogen günde kaç kez, Dacogen sabah mı akşam mı, Dacogen fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

DACOGEN, MDS tedavisinde deneyimli bir hekim gözetiminde uygulanmalıdır.
Yetişkinlerde:

DACOGEN, intravenöz infüzyon yoluyla kullanılır. Uygulama için bir santral venöz katetere gerek yoktur. DACOGEN, 10 ml steril enjeksiyonluk su ile seyreltilir. Seyreltilen çözelti, uygulama için daha sonra % 0.9 Sodyum Klorür, % 5 Dekstroz ya da Laktatlı Ringer çözeltisi kullanarak daha seyreltik hale getirilmelidir.

6.8 mg/ml 1.16 mg/ml

Bulantı ve kusmayı önlemek amacıyla premedikasyon rutin olarak önerilmemesine rağmen, istenirse uygulanabilir.

Hastaların en az 4 siklus tedavi görmesi önerilir; ancak tam veya kısmi remisyon 4 siklusla sağlanamayabilir. Faz III çalışmasında, transfüzyona gerek kalmaması dahil Uluslararası Çalışma Grubu Kriterlerine (IWG 2000) göre yanıt (tam ve kısmi remisyon), üç tedavi siklusu ile elde edilmiştir. Tam remisyon elde edildikten sonra, en az 2 siklus daha tedavi uygulanmalıdır. Sekiz tedavi siklusundan daha fazlasıyla tedavi hakkındaki klinik deneyimler kısıtlıdır. Tek bir tedavi siklusu sırasında, DACOGEN 3 gün süreyle peşpeşe her sekiz saatte bir, vücut ağırlığının metrekaresi başına 15 mg sabit dozunda ve üç saatlik bir sürede kullanılır (her bir siklusta toplam 9 doz). Bu siklus hastanın klinik yanıtı ve gözlenen toksisiteye bağlı olarak yaklaşık 6 haftada bir tekrarlanır. Günlük toplam doz 45 mg/m2’yi geçmemeli ve her bir tedavi siklusunda toplam 135 mg/m2’lik toplam doz aşılmamalıdır. Dozun atlandığı durumlarda, tedaviye mümkün olan en kısa zamanda kalındığı yerden devam edilmelidir.

Dört siklus sonra hastanın hematolojik parametreleri (örn. trombosit sayısı ya da mutlak nötrofil sayısı) tedavi öncesi değerlere dönmezse ya da hastalıkta progresyon görülürse (periferik blast sayısı artmaya devam eder ya da kemik iliği blast sayısı giderek kötüleşirse) hastanın tedaviye yanıt vermediğine karar verilerek, DACOGEN’e alternatif tedavi seçenekleri düşünülmelidir.
Uygulama sıklığı ve süresi:

• Hematolojik toparlanma için gereken sürenin 6 haftayı geçtiği durumlarda, bir sonraki DACOGEN siklusu 2 hafta daha geciktirilebilir ve bu siklustaki dozlar aşağıdaki gibi azaltılabilir:

o Toparlanma için geçen sürenin 8 haftadan az olduğu durumlarda, bir sonraki siklustaki DACOGEN dozu, üç gün boyunca her sekiz saatte bir üç saat süreyle sürekli intravenöz infüzyonla uygulanan 11 mg/m2’ye (3 gün boyunca 33mg/m2/gün) düşürülmelidir. o Toparlanma süresinin 8 haftayı geçtiği durumlarda hasta, hastalıkta progresyon olup olmadığı açısından değerlendirilmelidir. Hastalıkta progresyon yoksa (örn. tam remisyon [CR], kısmi remisyon [PR], hematolojik düzelme [HI] ya da stabil hastalık [SD] durumunun belirlenmesi durumunda) bir sonraki siklustaki DACOGEN dozu, üç gün boyunca her sekiz saatte bir üç saat süreyle sürekli intravenöz infüzyonla uygulanan 11 mg/m2’ye (3 gün boyunca 33 mg/m2/gün) düşürülmelidir.

• Aşağıda belirtilen biyokimyasal anormalliklerin oluştuğu durumlarda, bu değerlerin başlangıç düzeylerine ya da normal sınırlar içine dönmesine kadar DACOGEN tedavisine ara verilmelidir:

o Serum kreatinin düzeylerinin 2 mg/dl ya da daha yüksek düzeylerde olması. Serum glutamat piruvat transaminaz (SGPT), alanin aminotransferaz (ALT) ya da total bilirubin düzeylerinin normal değerlerinin üst limitinden 2 kat ya da daha yüksek olması.

Uygulama şekli:

DACOGEN, intravenöz infüzyon yoluyla kullanılır. Uygulama için bir santral venöz katetere gerek yoktur. DACOGEN, 10 ml steril enjeksiyonluk su ile seyreltilir. Seyreltilen çözelti, uygulama için daha sonra % 0.9 Sodyum Klorür, % 5 Dekstroz ya da Laktatlı Ringer çözeltisi kullanarak daha seyreltik hale getirilmelidir.

Kullanım ve hazırlamayla ilgili talimatlar için bölüm 6.6’ya bakınız.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler: Böbrek / Karaciğer yetmezliği:

Böbrek / Karaciğer yetmezliği olan hastalarda doz ayarlamasına gerek olup olmadığı konusu

araştırılmamıştır.

Pediyatrik popülasyon:

Çocuklardaki etkinlik ve emniyeti kanıtlanmamıştır.

Geriyatrik popülasyon:

Yeterli ve iyi kontrollü klinik çalışmalara katılmış geriyatrik hastalar, genellikle daha genç yetişkin hastalarla aynı seviyede dozlanmışlardır. Toksisite için doz azatılımları, genel popülasyon için belirlenen şekilde gerçekleştirilmelidir.

Doz aşımı ve tedavisi

İnsanlarda doz aşımıyla ilgili doğrudan bir deneyim ve spesifik bir antidotu bulunmamaktadır. Ancak ilk yapılan klinik çalışmalar ve yayınlanmış literatürde mevcut terapötik dozların üzerindeki dozlarda, uzamış nötropeni ve trombositopeni dahil kemik iliği baskılanmasında artış bildirilmiştir. Toksisite durumu advers ilaç reaksiyonlarının, ilk olarak da kemik iliği baskılanmasının (bkz. Bölüm 4.8) alevlenmeleri şeklinde ortaya çıkar. Doz aşımının tedavisi destekleyici tedavi olmalıdır.