DACOGEN 50 mg enj. sol. için toz 10 ml 1 flakon Etkileşimi

Johnson and Johnson Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Dacogen etkileşimi, Dacogen etken madde, Dacogen yardımcı maddeler, Dacogen alkol, Dacogen etkileşim, Dacogen kullananlar, Dacogen dozu, Dacogen kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Birlikte uygulanan ilaçların desitabin üzerine etkisi:

Desitabin, in vitro olarak plazma proteinlerine ihmal edilebilecek düzeylerde düşük derecelerde (< 1%) bağlandığından, birlikte uygulanan ilaçlar tarafından desitabinin plazma proteinlerinden ayrılması mümkün değildir.

Sitarabin gibi, desitabine benzer şekilde ardışık fosforilasyon (hücre içi fosfokinaz aktivitesiyle) ve/veya desitabinin inaktivasyonunda rol oynayan enzimlerle (örn. sitidin deaminaz) metabolize olan sitarabin gibi diğer ilaçlarla farmakokinetik ilaç-ilaç etkileşimi potansiyeli bulunmaktadır. In vitro veriler desitabinin zayıf bir P-glikoprotein (P-gp) substratı olduğunu ve bu nedenle P-gp inhibitörleriyle etkileşime yatkın olmadığını göstermiştir.

Desitabinin birlikte uygulanan ilaçlar üzerindeki etkileri:

In vitro olarak plazma proteinlerine ihmal edilebilecek düzeylerde düşük derecelerde (< 1%) bağlandığından, desitabinin birlikte uygulanan ilaçları plazma proteinlerinden ayırması mümkün değildir.

Desitabin önemli insan sitokrom P450 enzimlerinin (CYP) zayıf bir inhibitörüdür: CYP1A2, CYP2C8, CYP2C9, CYP2C19, CYP2D6 ve CYP3A4 enzimlerini inhibe etmek için gereken in vitro IC50 değerleri 5700 ng/ml’den yüksektir. Her bir enzim için gereken IC50 değerleri, Bölüm 4.2’de açıklandığı şekilde tedavi uygulanan hastalarda sağlanan maksimum desitabin plazma konsantrasyonlarından çok daha yüksektir (plazma Cmax değerleri < 100 ng/ml). Benzer şekilde desitabin önemli sitokrom P450 enzimlerini (CYP1A2, 2B6, 2C9, and 3A4/5) in vitro olarak, örneğin klinikte önerilen dozda sağlanan plazma Cmax değerlerinden belirgin şekilde yüksek bir konsantrasyon olan 2280 ng/ml’ye kadar uyarmamaktadır.