DACOGEN 50 mg enj. sol. için toz 10 ml 1 flakon Gebelik

Johnson and Johnson Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Dacogen gebelik kategorisi D'dir. Dacogen hamilelik kategorisi, Dacogen gebelik kategorisi, Dacogen emzirme, Dacogen anne sütüne geçer mi, Dacogen laktasyon, Dacogen hamilelerde kullanımı, Dacogen ve bebek, Dacogen kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik Kategorisi : D

Literatürde hayvanlarda desitabinin, fertilite, embriyo-fetal ve post-natal gelişim dahil üreme siklusunun her döneminde üreme toksisitesine yol açtığı gösterilmiştir (bkz. Bölüm 5.3).

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/doğum kontrolü(Kontrasepsiyon)

Desitabin’in gebelik ve/veya fetus/yeni doğan üzerinde zararlı farmakolojik etkileri bulunmaktadır. DACOGEN gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır.

Gebelik dönemi

Desitabin kullanmakta olan doğurganlık çağındaki kadınlara kontraseptif yöntemler kullanmaları ve gebe kalmamaları önerilmelidir. Desitabin fare ve sıçanlarda teratojen etkilidir. Gebe kadınlarda desitabin kullanımıyla ilgili yapılan kontrollü ve yeterli çalışmalar

bulunmamaktadır. DACOGEN gebelikte kontrendikedir. DACOGEN kullanırken gebe kalan

kadınlarda tedaviye hemen son verilerek hasta fetusa olabilecek hasar konusunda bilgilendirilmelidir.

Laktasyon dönemi

Desitabin ya da metabolitlerinin süte geçip geçmedikleri bilinmemektedir. DACOGEN laktasyon döneminde kontrendikedir; bu nedenle bu dönemde DACOGEN tedavisine gerek duyulursa emzirmeye son verilmelidir (bkz Bölüm 4.3).

Üreme yeteneği /Fertilite