DACOGEN 50 mg enj. sol. için toz 10 ml 1 flakon Nedir

Johnson and Johnson Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Dacogen nedir, Dacogen ne için kullanılır, Dacogen ne ilacı, Dacogen neye yarar, Dacogen ne işe yarar, Dacogen neye iyi gelir, Dacogen kullananlar, Dacogen kullanımı, Dacogen uygulama, Dacogen etkileri, Dacogen faydaları bilgilerini içerir.

2.DACOGEN nedir ve ne için kullanılır?

  • DACOGEN, toplardamarlardan enjeksiyon yoluyla uygulanan bir kanser ilacıdır.
  • DACOGEN kutusu içindeki tek kullanımlık flakon beyaz-beyaza yakın renkte toz şeklinde 50 mg desitabin (etkin madde) içerir. Toz içeren flakon steril su ile seyreltildikten sonra uygun serumların içine katılarak damar içi enjeksiyona uygun bir çözelti haline getirilir. DACOGEN, çözelti haline getirildikten sonra toplardamarlardan uygulanır.
  • DACOGEN aşağıdaki hastalıkların tedavisinde kullanılır;

  • Kemik iliğinin kan hücrelerini yeterli sayıda üretemediği ya da kan hücrelerinin normal işlevlerini gösteremediği ve lösemi gelişim riskinin bulunduğu bir kemik iliği hastalığı olan miyelodisplastik sendromu (MDS) bulunan erişkinlerin tedavisinde,
  • Kan hücrelerinizi etkileyen bir kanser türü olan akut miyeloid lösemi (AML) hastalığında da kullanılır. DACOGEN’i bu hastalık tanısı konulduğunda kullanırsınız. Yalnızca erişkinlerde kullanılır.