ZOLADEX DEPOT 3.6 mg (subkutan implant) Gebelik

AstraZeneca Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Zoladex gebelik kategorisi X'dir. Zoladex hamilelik kategorisi, Zoladex gebelik kategorisi, Zoladex emzirme, Zoladex anne sütüne geçer mi, Zoladex laktasyon, Zoladex hamilelerde kullanımı, Zoladex ve bebek, Zoladex kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: X

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon) (bakınız SDP Ek -1)

Üreme potansiyeli olan kadınların tedaviye başlamadan önce gebe olmadıkları kanıtlanmalıdır. Terapi süresince hormonal olmayan bir kontrasepsiyon yöntemi uygulanmalı ve adet kanaması yeniden başlayıncaya kadar devam edilmelidir.

Yardımlı Üreme programında ZOLADEX kullanılmadan önce kadının gebe olma olasılığının kesin olarak ortadan kaldırılması gerekir. Bu gibi vakalarda klinik veriler sınırlıdır ama elimizde bulunan kanıtlar ZOLADEX ile daha sonra oosit gelişmesiyle veya gebelikte alınacak sonuçla ilgili anormallikler arasında bir sebep sonuç ilişkisinin mevcut olmadığı izlenimini vermektedir.

Gebelik dönemi

Teorik anlamda gebelik esnasında LHRH agonistlerin kullanılmasıyla düşük veya fetal anomali riskinin bulunması nedeni ile, ZOLADEX gebe kadınlarda kullanılmamalıdır.

Laktasyon dönemi

ZOLADEX emziren kadınlarda kullanılmamalıdır.

Üreme yeteneği /Fertilite