ZOLADEX DEPOT 3.6 mg (subkutan implant) Dozu

AstraZeneca Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Zoladex dozu, Zoladex dozaj, Zoladex doz aşımı, Zoladex uygulama, Zoladex kullanım şekli, Zoladex kullanımı, Zoladex kullanım süresi, Zoladex açmı tokmu, Zoladex nedir, Zoladex ne için kullanılır, Zoladex nasıl kullanılır, Zoladex faydaları, Zoladex etkileri, Zoladex günde kaç kez, Zoladex sabah mı akşam mı, Zoladex fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/ uygulama sıklığı ve süresi:

Yetişkinler:

3.6 mg depo ZOLADEX implant her 28 günde bir uygulanır.

Endometriyozis yalnızca altı aylık dönem boyunca tedavi edilmelidir; çünkü halihazırda daha uzun tedavi dönemlerine ait klinik veri mevcut değildir. Kemik mineral dansite kaybı ile ilgili endişeler nedeniyle ardışık tedavi kürleri uygulanmamalıdır. Endometriyozis tedavisi amacıyla ZOLADEX kullanan hastalarda hormon replasman tedavisinin (her gün östrojen ve progesteron ilaç verilmesinin) kemik mineral dansite kaybını ve vazomotor semptomlan azalttığı gösterilmiştir.

Endometriyumun inceltilmesinde kullanımı:

Dört ya da sekiz haftalık tedavi. Büyük uteruslu hastalar için ya da cerrahi girişimlerde esnek zamanlamaya olanak sağlanması amacıyla ikinci bir depo gerekli olabilir.

Miyomlan nedeniyle anemik olan kadınlarda kullanımı:

Ameliyattan önceki üç aya kadar takviye demirle birlikte ZOLADEX uygulanabilir.

Yardımlı üreme:

ZOLADEX hipofiz bezinin down regülasyonu için uygulanır ve down regülasyon serum estradiol düzeylerinin erken foliküler fazda gözlenenlere (yaklaşık 150 pmol/L) benzer olması şeklinde tanımlanır. Bu genellikle 7 ila 21 gün arasında sürmektedir.

Down regülasyona ulaşıldığında, gonadotropin ile süperovülasyon (kontrollü över stimülasyonu) başlatılır. Depo agonisti ile ulaşılan down regülasyon daha tutarlı olup, bu durum bazı vakalarda gonadotropin için gerekliliğin artmış olabileceğine işaret eder. Foliküler gelişimin uygun bir evresinde gonadotropin durdurulur ve ovülasyonun indüklenmesi için insan koriyonik gonadotropini (hCG) uygulanır. Her bir kliniğin normal uygulamasına göre tedavi takibi, oosit edinimi ve fertilizasyon teknikleri gerçekleştirilir.

Uygulama yolu :

ZOLADEX ön abdominal duvara cilt altına enjekte edilir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler :

Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği olan hastalarda doz ayarlamasına gerek yoktur.

Pediyatrik popülasyon :

Geriyatrik popülasyon:

Yaşlılarda doz ayarlamasına gerek yoktur.

Doz aşımı ve tedavisi

İnsanlarda doz aşımı ile ilgili sınırlı deneyim vardır. ZOLADEX’in kazara erkenden yeniden uygulanması veya yüksek dozda verilmesi durumlarında klinik olarak ilişkili herhangi bir yan etki görülmemiştir. Hayvan testlerinde ZOLADEX’in yüksek dozlarda uygulanması ile görülen cinsiyet hormonları konsantrasyonlan ile üreme sistemi üzerindeki terapötik etkileri dışında bir etki tespit edilmemiştir. Aşın dozda kullanıldığı durumda semptomatik tedavi uygulanmalıdır.