ZOLADEX DEPOT 3.6 mg (subkutan implant) Endikasyonları

AstraZeneca Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Zoladex endikasyonları, Zoladex tedavisi, Zoladex ne işe yarar, Zoladex neye yarar, Zoladex ne için kullanılır, Zoladex nedir, Zoladex faydaları, Zoladex ne ilacı, Zoladex ne zaman kullanılır, Zoladex kullananlar bilgilerini içerir.

Endikasyonlar

(i) Prostat Kanseri:
Hormonal müdehaleye uygun prostat kanserinde aşağıdaki durumlarda endikedir (aynca bkz. Bölüm 5.1):

- Zoladex’in cerrahi kastrasyon ile karşılaştınlabilir sağkalım faydası gösterdiği metastatik prostat kanserinin tedavisinde.

- Zoladex’in; cerrahi kastrasyona alternatif olarak, anti-androjene kıyasla karşılaştınlabilir sağkalım faydalan gösterdiği lokal ileri prostat kanserinin tedavisinde.

- Zoladex’in daha iyi hastalıksız sağkalım ve genel sağkalım gösterdiği ortaya konulmuş, yüksek riskli lokalize hastalığı olan prostat kanseri hastalannda veya lokal ileri prostat kanseri hastalannda radyoterapiye adjuvan tedavi olarak.

- Zoladex’in daha iyi hastalıksız sağkalım gösterdiği ortaya konulmuş, yüksek riskli lokalize hastalığı olan prostat kanseri hastalannda veya lokal ileri prostat kanseri hastalannda radyoterapi öncesi neo-adjuvan tedavi olarak.

- Zoladex’in daha iyi hastalıksız sağkalım gösterdiği ortaya konulmuş, hastalık progresyon riski yüksek, lokal ileri prostat kanseri hastalannda radikal prostatektomiye adjuvan tedavi olarak.

(ii) Meme Kanseri:
Hormonal müdahaleye uygun premenopozal ve perimenopozal kadınlarda ilerlemiş meme kanserinin tedavisinde kullanılır.

(iii)
Zoladex 3.6 mg; erken evre meme kanseri olan, östrojen reseptörü (ER) pozitif, pre/perimenopozal kadınlann standart tedavisinde yer alan kemoterapiye alternatif olarak endikedir.

(iv) Endometriyozis:
Endometriyozis tedavisinde Zoladex, ağn da dahil olmak üzere semptomlan hafifletir ve endometriyal lezyonlann sayı ve büyüklüklerini azaltır.

(v) Endometriyumun İnceltilmesi:
Zoladex, endometriyal ablasyon veya rezeksiyon öncesinde uterin endometriyumun inceltilmesinde endikedir.

(vi) Uterin fibroidler:
Fibroidleri olan anemik hastalann cerrahi öncesinde hematolojik olarak iyileştirilmesinde, demir tedavisiyle birlikte kullanılır