ZOLADEX DEPOT 3.6 mg (subkutan implant) Yan Etkileri

AstraZeneca Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Zoladex yan etkileri, Zoladex etkileri, Zoladex zararları, Zoladex belirtileri, Zoladex uyarılar, Zoladex önlemler, Zoladex kilo aldırırmı, Zoladex zayıflatırmı, Zoladex zehirlenmesi, Zoladex cinsellik, Zoladex sorunlar, Zoladex uykusuzluk, Zoladex bağımlılık, Zoladex bırakma bilgilerini içerir.

Genel Anafilaksi bulguları ile birlikte seyredebilen aşırı duyarlılık reaksiyonları nadiren bildirilmiştir.

Artralji bildirilmiştir. Spesifik olmayan paresteziler rapor bildirilmiştir.Genelde tedaviyi kesmeksizin yatışan ve çoğunlukla hafif seyreden deri döküntüleri görülebilir.

Zoladex uygulanan hastalarda bazen hipotansiyon ve hipertansiyon şeklinde kan basıncında değişiklikler gözlenmiştir. Bu değişiklikler genellikle geçicidir ve tedaviye devam ederken veya Zoladex tedavisi kesildikten sonra düzelme olur. Bu değişiklikler nadiren Zoladex tedavisinin durdurulmasını da içeren tıbbi müdahale gerektirebilir.

Bu gruptan diğer ajanlarla olduğu gibi, ilk uygulamayı takiben çok nadir olarak hipofizde apopleksi rapor edilmiştir.

Subkütan enjeksiyon bölgesinde hafif çürüme de dahil ara sıra görülebilen lokal reaksiyonlar oluşabilir.

Erkekler

Erkeklerdeki farmakolojik etkilerine, yüzde kızarmalar, terleme ve libidoda azalma da dahil olup nadiren tedavinin durdurulmasını gerektirebilir. Ender olarak memede şişme ve hassasiyet görülebilir. Başlangıçta, prostat kanserli hastaların kemik ağrılarında geçici bir artma görülse de bu durum semptomatik olarak kontrol edilebilir. Üretere ait tıkanma ve omurilikte sıkışmanın görüldüğü izole vakalar tesbit edilmiştir.