VALDOXAN 25 mg 28 film kaplı tablet Etkileşimi

Servier Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Valdoxan etkileşimi, Valdoxan etken madde, Valdoxan yardımcı maddeler, Valdoxan alkol, Valdoxan etkileşim, Valdoxan kullananlar, Valdoxan dozu, Valdoxan kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Agomelatin ile potansiyel etkileşimler:

Agomelatin başlıca sitokrom P 450 1A2 (CYP1A2) (%90) ve CYP2C9/19 (%10) ile metabolize olmaktadır. Bu izoenzimler ile etkileşen tıbbi ilaçlar, agomelatin biyoyararlanımını artırabilmekte veya azaltabilmektedir.

Güçlü bir CYP1A2 ve orta etkili bir CYP2C9 inhibitörü olan fluvoksamin’in agomelatin metabolizmasını inhibe ettiği, böylece 60 kat daha fazla (12 - 412 arası) agomelatine maruziyeti artırdığı gözlenmiştir. Bu nedenle Agomelatin, güçlü CYP1A2 inhibitörleri (örn. fluvoksamin ve siprofloksasin) ile birlikte kullanılmaz.

Östrojen (orta etkili CYP1A2 inhibitörü) ile birlikte kullanımın agomelatine maruziyeti birkaç kat artırdığı gözlenmiştir. Östrojen ve agomelatin kombinasyonu ile tedavi edilen 800 hastada güvenliliğin azaldığına dair herhangi bir spesifik bulgu olmamasına rağmen, propranolol, grepafloksasin ve enoksasin gibi orta etkili CYP1A2 inhibitörleri ile reçete ederken dikkatli olunmalıdır.

Agomelatin’in diğer ilaçları etkileme potansiyeli:

İn vivo olarak agomelatin CYP450 izoenzimlerini indüklememekte veya inhibe etmemektedir. Agomelatin, CYP1A2 enzimini in vivo olarak veya diğer CYP450 enzimini in vitro olarak inhibe etmemektedir. Dolayısıyla, agomelatin CYP 450 tarafından metabolize olan tıbbi ilaçların etkinliğini değiştirmemektedir.

Plazma proteinlerine kuvvetli bağlanan ilaçlar:

Agomelatin plazma proteinlerine kuvvetli bağlanan tıbbi ilaçların serbest konsantrasyonlarını değiştirmez ve bunun tersi de olmaz.

Diğer tıbbi ilaçlar:

Faz I klinik çalışmalarda, VALDOXAN ile birlikte reçetelendirilmesi beklenilen diğer ilaçlar arasında farmakokinetik veya farmakodinamik herhangi bir etkileşim gözlemlenmemiştir: benzodiazepinler, lityum, paroksetin, flukonazol, teofilin.

Alkol:

VALDOXAN ile alkol kombinasyonu önerilmemektedir. Elektrokonvülsif tedavi (EKT):