VALDOXAN 25 mg 28 film kaplı tablet Kullanımı

Servier Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

3.VALDOXAN nasıl kullanılır ?

• VALDOXAN’ın önerilen dozu yatmadan önce bir tablettir (25 mg). Bazı durumlarda, doktorunuz tarafından reçete edildiği zaman, doz yatmadan önce iki tablete (50 mg) yükseltilebilir.

VALDOXAN, tedavinin ikinci haftasından itibaren çoğu depresyonlu hastalarda etkisini göstermeye başlar. Kendinizi iyi hissetseniz bile depresyon belirtilerinin tekrarlamaması için doktorunuz VALDOXAN ile tedaviye devam etmenizi önerecektir.

Depresyon, belirtilerin giderilmesi için en az 6 ay süreyle tedavi edilmelidir.

Kendinizi iyi hissetseniz dahi, doktorunuza danışmadan ilacınızı kullanmayı kesmeyiniz.

Antidepresan bir ilaç kullanırken onu bırakıp VALDOXAN’a geçiş nasıl yapılmalıdır?

Eğer doktorunuz, daha önce kullandığınız SSRESNRI grubu bir antidepresandan (sertralin, essitalopram, fluoksetin, venlafaksin veya duloksetin ) Valdoxan tedavisine geçmek isterse, VALDOXAN’a başlarken önceki tedavinizi nasıl kesmeniz gerektiği konusunda tavsiyede bulunacaktır.

Daha önce kullandığınız antidepresan ilacı kademeli olarak azaltsanız dahi birkaç hafta süre ile ilacı bırakmanıza bağlı kesilme belirtileri yaşayabilirsiniz.

Bu belirtiler şunlardır: Başdönmesi, karıncalanma, uyku bozukluğu, huzursuzluk veya endişe hali, başağrısı, hastalık hissi, ve titreme. Bu etkiler genellikle hafıf-orta şiddetlidir ve birkaç gün içinde kendiliğinden kaybolur.

Önceki tedavinin dozu azaltılırken VALDOXAN başlanırsa ortaya çıkabilecek muhtemel kesilme belirtileri, VALDOXAN’ın erken dönemde etkisinin yetersiz olduğunu düşündürmemelidir.

VALDOXAN başlarken, önceki antidepresan tedaviyi bırakmaya dair en iyi yöntemi doktorunuzla konuşmalısınız.

Uygulama yolu ve metodu

  • VALDOXAN ağız yolu ile kullanım içindir.
  • Tabletleri yeterli miktarda su ile çiğnemeden yutunuz.
  • VALDOXAN yiyecek ile veya tek başına alınabilir.
  • VALDOXAN ile tedavi görürken alkol alınmamalıdır.
  • Değişik yaş grupları

    Çocuklarda kullanımı

    Bu hasta gruplarında VALDOXANTn etkililiği ve güvenliliği incelenmediği için, çocuklar ve gençlerde (18 yaş altı) kullanılmaz.

    Yaşlılarda kullanımı

    VALDOXAN’ın etkisi 75 yaş ve üzerindeki hastalarda belgelenmemiştir. Bu nedenle bu yaş grubu hastalarda VALDOXAN kullanılmamalıdır.

    Özel kullanım durumları

    Böbrek yetmezliği:

    Böbrek yetmezliği olan hastalarda doktorunuz tarafından yapılacak olan bireysel değerlendirme sonucunda VALDOXAN’ı güvenle kullanıp kullanamayacağınız belirlenecektir.

    Karaciğer yetmezliği (Bakınız bölüm 2):

    Tedaviye başlamadan önce ve tedavi süresince 3., 6., 12, ve 24. haftalarda karaciğerinizin düzgün çalıştığını kontrol etmek için doktorunuz laboratuvar testleri yapacaktır. Eğer doktorunuz ilacın dozunu 50 mg’a çıkarırsa yine başlangıçda ve tedavi süresince 3., 6., 12, ve 24. haftalarda bu testler yapılmalıdır. Daha sonra, doktorunuz gerek duyuyorsa testler devam edecektir.

    Karaciğer yetmezliğiniz varsa VALDOXAN’ı kullanmayınız.

    Eğer VALDOXAN’ırı etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.

    Kullanmanız gerekenden daha fazla VALDOXAN kullanırsanız

    VALDOXAN ile doz aşımı vakaları sınırlıdır, üst karın bölgesinde sancı, uyuklama, yorgunluk, ajitasyon (taşkınlık/huzursuzluk), endişe, gerginlik, baş dönmesi, siyanoz (morarma) ve kırıklık bildirilmiştir.

    VALDOXAN’ı kullanmanız gerekenden fazla kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.

    VALDOXAN'i kullanmayı unuttuysanız

    Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız. Bir sonraki dozu normal zamanında almaya devam ediniz. Tabletleri içeren blisterin üzerinde basılı olan takvim, VALDOXAN tabletini en son ne zaman aldığınızı size hatırlatacaktır.

    VALDOXAN ile tedavi sonlandınldığında oluşabilecek etkiler:

    Tedaviyi sonlandırmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.