TWINRIX ADU. 1 şırınga Uyarılar

GlaxoSmithKline Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Twinrix uyarılar, Twinrix zararları, Twinrix önlemler, Twinrix riskler, Twinrix yan etkisi, Twinrix alerji, Twinrix alkol, Twinrix hamileler, Twinrix emzirme, Twinrix araç kullanımı, Twinrix fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Aşılama sırasında kişilerin hepatit A veya hepatit B enfeksiyonunun kuluçka dönemini geçirmekte olmaları mümkündür. Bu olgularda TWINRIXTm ERİŞKİN’in hepatit A ve hepatitB’yi önleyip önleyemeyeceği bilinmemektedir.

Aşı, hepatit C, hepatit E ve karaciğeri enfekte eden diğer patojenler gibi diğer ajanların neden olduğu enfeksiyonları önlemez.

TwinrixTM Erişkin temas sonrası profilaksi için önerilmez (örneğin virüslü iğne batması).

Aşı, bağışıklık sistemi bozulmuş hastalarda denenmemiştir. Hemodiyaliz hastalarında, immünosupresif tedavi gören veya immün sistemi bozulmuş hastalarda primer aşılamaşemasından sonra beklenen immün yanıta ulaşılamayabilir. Bu hastalar ek aşı dozlarınaihtiyaç duyabilir.

Bütün diğer enjektabl aşılarda olduğu gibi aşının uygulanmasının ardından nadir olarak anafilaktik reaksiyon görüldüğü takdirde uygun tıbbi tedavi olanakları hazırbulundurulmalıdır.

Her aşı için geçerli olduğu gibi, her aşıda koruyucu immün yanıt gelişmeyebilir.

İğne ile enjeksiyona karşı bir psikojenik yanıt olarak aşılamanın ardından, hatta aşılama öncesinde senkop (bayılma) görülebilir. Bayılma sebebiyle oluşabilecek yaralanmalarıönlemek için gerekli prosedürlerin hazır olması önemlidir.

TWINRIXTm ERİŞKİN 1.0 ml dozunda 1 mmol (23 mg)’dan daha az sodyum içerir; yani esasında sodyum içermez.

TWINRIX ERİŞKİN kesinlikle damar içine uygulanmamalıdır.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Aşı araç ve makine kullanma yeteneği üzerinde bir etki oluşturmaz.