TWINRIX ADU. 1 şırınga Dozu

GlaxoSmithKline Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Twinrix dozu, Twinrix dozaj, Twinrix doz aşımı, Twinrix uygulama, Twinrix kullanım şekli, Twinrix kullanımı, Twinrix kullanım süresi, Twinrix açmı tokmu, Twinrix nedir, Twinrix ne için kullanılır, Twinrix nasıl kullanılır, Twinrix faydaları, Twinrix etkileri, Twinrix günde kaç kez, Twinrix sabah mı akşam mı, Twinrix fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi

16 yaşından büyük adölesanlar ve erişkinlerde bir doz (1.0 ml) önerilir.

Primer bağışıklama şeması

TWINRIXTm ERİŞKİN ile primer aşılama şeması 3 dozdan oluşur, birinci doz seçilen bir tarihte, ikinci doz 1 ay sonra, üçüncü doz ise ilk dozdan 6 ay sonra uygulanır.

Erişkinlerde, aşılama kürü başladıktan sonraki bir ay veya üzerindeki süre içinde seyahatin beklendiği, ancak standart 0, 1, 6 aylık şemanın tamamlanması için yeterli süreninbulunmadığı istisnai durumlarda, 0, 7 ve 21. günlerde verilecek üç intramüskülerenjeksiyonluk bir şema kullanılabilir. Bu şema uygulandığında, ilk dozdan 12 ay sonradördüncü bir doz önerilmektedir. Tavsiye edilen şemaya uyulmalıdır. Bir kere başlanmışsa,primer aşılama şeması aynı aşıyla tamamlanmalıdır.

Rapel doz

Uzun dönemli antikor kalıcılığı verileri aşılamayı takiben 15 yıla kadar mevcuttur. Kombine aşıyla bir primer aşılama kürünü takiben gözlenen anti-HBs ve anti-HAV antikor titreleri,monovalan aşılarla aşılamayı takiben görülen antikor titreleri ile aynı aralıktadır. Antikorazalması kinetiği de benzerdir. Dolayısıyla, rapel aşılaması için genel öneriler monovalanaşılarla edinilen deneyimden çıkarılabilir.

Hepatit B

Tam bir primer aşılama şemasını tamamlamış sağlıklı bireylerde hepatit B aşısının rapel dozuna olan gereksinim belirlenmemiştir; bununla birlikte, günümüzde bazı resmi aşılamaprogramları hepatit B aşısının rapel dozunu önermektedir ve bu öneriye uyulmalıdır.

Bazı HBV’ye maruz kalmış birey ya da hasta kategorileri için (örn. hemodiyaliz hastaları ya da bağışıklığı yetersiz hastalar) >10 IU/l gibi koruyucu bir antikor düzeyi sağlamak içintedbirli bir tutum izlenmesi düşünülmelidir.

Hepatit A

Saptanabilir antikorların yokluğunda immünolojik bellek yoluyla koruma sağlanabileceğinden, hepatit A aşılamasına yanıt vermiş olan bağışıklığı yetersiz bireylerinrapel dozlara gereksinim duyup duymayacakları henüz tam olarak belirlenmemiştir. Rapeluygulamasına ilişkin öneriler, koruma için antikorlar gerektiği varsayımına dayanmaktadır;anti-HAV antikorlarının en az 10 yıl süreyle kalıcı olduğu öngörülmüştür.

Hem hepatit A hem de hepatit B rapel dozunun arzu edildiği durumlarda, TWINRIX ERİŞKİN verilebilir. Alternatif olarak, TWINRIX ERİŞKİN ile primer aşılama yapılmışbireylere herhangi bir monovalan aşının rapel dozu uygulanabilir.

Uygulama şekli

TWINRIX ERİŞKİN tercihen deltoid kasa intramüsküler uygulama içindir. İntradermal enjeksiyon veya gluteal kasa intramusküler uygulama, aşıya suboptimal yanıt gelişmesine yolaçabileceğinden, bu yollardan kaçınılmalıdır. İstisnai olarak TWINRIX ERİŞKİNtrombositopeni veya kanama bozuklukları olan bireylerde intramüsküler uygulamayı takibenkanama meydana gelebileceğinden subkutan yoldan uygulanabilir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Pediyatrik popülasyon:

TWINRIXtm ERİŞKİN 16 yaşından küçük çocuklarda kullanılmaz. 1 - 15 yaş (15 yaş dahil) arasındaki çocuklarda TWINRIXtm PEDİYATRİK kullanılır.

Doz aşımı ve tedavisi

Pazarlama sonrası izlemde doz aşımı olguları bildirilmiştir. Doz aşımında saptanan advers olaylar normal aşı uygulamasında bildirilen olaylarla benzerdir.