TWINRIX ADU. 1 şırınga Yan Etkileri

GlaxoSmithKline Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Twinrix yan etkileri, Twinrix etkileri, Twinrix zararları, Twinrix belirtileri, Twinrix uyarılar, Twinrix önlemler, Twinrix kilo aldırırmı, Twinrix zayıflatırmı, Twinrix zehirlenmesi, Twinrix cinsellik, Twinrix sorunlar, Twinrix uykusuzluk, Twinrix bağımlılık, Twinrix bırakma bilgilerini içerir.

TwinrixTM Erişkin ile yapılan kontrollü klinik çalışmalarda, en sık bildirilen advers etkiler ağrı, kızarıklık ve şişmeyi içeren enjeksiyon yerindeki reaksiyonlardır.   Karşılaştırmalı bir araştırmada, Twinrix™ Erişkin uygulamasını takiben görülen advers olayların sıklığı, monovalan aşıların uygulamasını takiben bildirilen advers olay sıklığı ile karşılaştırıldığında farklı bulunmamıştır.

Advers olay sıklıkları aşağıdaki şekilde değerlendirilmiştir:

Çok sık ≥ %10

Sık ≥ %1 ve < %10

Sık olmayan ≥ %0.1 ve < %1

Sık olmayan ≥ %0.01 ve < %0.1

Çok nadir < %0.01

TwinrixErişkin ile geçici olarak aşağıdaki genel reaksiyonlar görülebilir:

Bir bütün olarak vücut: çok sık: yorgunluk; sık: baş ağrısı, kırıklık hali; nadir: ateş.

Gastrointestinal sistem: sık: bulantı; nadir: kusma. TwinrixErişkin'in 0,7 ve 21 gün aşılama şemasına göre uygulandığı bir klinik çalışmada, çok sık rapor edilen baş ağrısı dışında diğer advers olaylar yukarıda belirtilen sıklıktadır 12. ayda uygulanan 4. dozu takiben sistemik advers reaksiyon insidansı 0.,7. ve 21. günlerdeki uygulamayı takiben gözlenen ile benzerdir. Karşılaştırmalı bir çalışmada TwinrixErişkin uygulamasını takiben gözlenen advers olay sıklığı incelenmiş ve monovalan aşıların uygulamasını takiben gözlenen advers olay sıklığından farklı bulunmamıştır. Pazarlama sonrası izlem sırasında, aşı ile geçici ilişkili olarak aşağıdaki istenmeyen olaylar bildirilmiştir.

Bir bütün olarak vücut: çok nadir: grip benzeri semptomlar (ateş, titreme, baş ağrısı, miyalji, artralji), yorgunluk, alerjik reaksiyonları içeren anafilaktik ve anafilaktoid reaksiyonlar ve serum hastalığı benzeri reaksiyonlar.

Kardiyovasküler genel: çok nadir: senkop, hipotansiyon.

Merkezi ve periferik sinir sistemi: çok nadir: baş dönmesi, parestezi.

Gastrointestinal sistem: çok nadir: bulantı, kusma, iştah azalması, diyare, abdominal ağrı.

Karaciğer ve safra sistemi: çok nadir: anormal karaciğer fonksiyon testleri.

Nörolojik bozukluklar: çok nadir: konvülsiyonlar.

Trombosit, kanama ve pıhtılaşma: çok nadir: trombositopeni, trombositopenik purpura.

Deri ve ekleri: çok nadir: döküntü, kaşıntı, ürtiker.

Lökosit ve retiküloendotelyal sistem: çok nadir: lenfadenopati Monovalan hepatit A ve/veya hepatit B aşılarının yaygın kullanımını takiben, aşı ile geçici ilişkili olarak ayrıca aşağıdaki istenmeyen olaylar bildirilmiştir.

Merkezi ve periferik sinir sistemi: çok nadir: periferik ve/veya merkezi nörolojik bozukluk olguları; multipl skleroz, optik nevrit, myelit, Bell paralizisi, Guillain-Barré sendromu (asandan paralizi ile birlikte) gibi polinevrit olguları, menenjit, ensefalit, ensefalopati.

Deri ve ekleri: çok nadir: eritema eksudativum multiforme.

Vasküler ekstrakardiyak: çok nadir: vaskülit.

BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ.