TREST 100 mg/ml 300 ml oral çözelti Etkileşimi

Abdi İbrahim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Trest etkileşimi, Trest etken madde, Trest yardımcı maddeler, Trest alkol, Trest etkileşim, Trest kullananlar, Trest dozu, Trest kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Antiepİleptik tıbbi ürünler Erişkinlerde yapılan pazarlama öncesi klinik çalışmalardan elde edilen veriler, TREST’ in mevcut antiepileptik ilaçların (fenitoin, karbamazepin, valproİk asit, fenobarbital, lıımotrijin, gabapentin ve pirimidon) serum konsantrasyonlarını ve bu ilaçların da TRİEST’ in farmakokinetiğini etkilemediklerini göstermektedir.

Probenesid

Böbrekten tübüler sekresyonu bloke eden bir ilaç olan probenesidin (günde 4 kez 500 mg) levetirasetamın değil ama primer metabolitinin renal klerensini inhibe ettiği gösterilmiştir. Buna rağmen, bu metabolitin konsantrasyonu düşük kalır. Aktif tübüler sekresyoııla atılan diğer ilaçların da metabolitin renal klerensini düşürmesi beklenebilir. Levetiıasetamın probenesid üzerindeki etkisi çalışılmamıştır ve levetirasetamın diğer aktif olarak sekrı te edilen örn. non-steroid antienflamatuvar ilaçlar (NSAİD), sülfonamidler ve metotreksat gbi ilaçlar üzerindeki etkisi bilinmemektedir.

Oral kontraseptifler ve diğer farmakokinetik etkileşimler Levetirasetamın günlük 1000 mg’lık dozu, oral kontrasept itlerin (etini l-jstradiol, levonorgestrel) farmakokinetiğini ve endokrin parametreleri (luteinizan hormon ve progesteron) değiştirmemiştir.

Levetirasetam 2000 mg/gün, digoksin ve varfarinin farmakokinetiğini etkilememiştir; protrombİn zamanları değişmemiştir. Digoksin, oral kontraseptifler ve varfarin ile birlikte kullanımı levetirasetamın farmakokinetiğini etkilememiştir.

Antasidler

Antasidlerin levetirasetamın emilimi üzerine etkisi ile İlgili veri yoktur.

Gıda ve alkol

Gıdalar, levetirasetamın emilim miktarını etkilememiştir, ancak emilim hızı hafifçe azalmıştır. Levetirasetamın alkol ile etkileşimi ile ilgili veri yoktur.

Özel popülasyon la ra ilişkin ek bilgiler:

Pediyatrik popülasyon:

Erişkinlerdeki ile uyumlu olarak, 60 mg/kg/gün*e kadar dozlarla tedavi edilen pediyatrik hastalarda, klinikte belirgin bir ilaç etkileşimi kanıtı yoktur.