TREST 100 mg/ml 300 ml oral çözelti Kullananlar

Abdi İbrahim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

2.TREST kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler

TREST'i aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ

• Eğer TREST’ in etkin maddesi olan levetirasetam veya yardımcı maddelerinden| herhangi birine karşı alerjiniz varsa (Aşırı duyarlı iseniz).

TREST’ i aşağıdaki durumlarda DİKKATLE KULLANINIZ

• Eğer böbrek problemleriniz varsa, doktorunuzun talimatlarına uyunuz. Doktorunuz dozunuzun ayarlanmasına gerek olup olmadığına karar verebilir.

• Çocuğunuzun büyümesinde bir gerileme veya çocuğunuzda beklenmedik bit) ergenlik gelişimi fark ederseniz lütfen doktorunuza danışınız.

• Nöbet şiddetinde bir artış fark ederseniz (Örn. sayı artışı) lütfen doktorunuza danışanız.

• TREST gibi bir antiepileptİk İlaç ile tedavi edilen az sayıda kişide, kendine zarar verme veya kendini öldürme düşüncesi vardır. Depresyon ve/veya intihar düşüncesi belirtisi gösteriyorsanız lütfen doktorunuza danışınız.

Bu uyarılar geçmişte herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza

danışın.

TREST'in yiyecek ve içecek ile kullanılması

TREST' İ yemeklerle birlikte veya ayrı alabilirsiniz. Bir güvenlik önlemi olarak, IfREST’ i

alkol ile almayınız.

Hamilelik

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

Eğer hamile iseniz veya hamile olduğunuzu düşünüyor iseniz, lütfen doktorunuza haber veriniz.

• TREST kesin olarak gerekmedikçe hamilelik boyunca kullanılmamalıdır. TREST’ in doğmamış çocuğunuz üzerindeki potansiyel riski bilinmemektedir. TREST hayvan çalışmalarında nöbetlerinizin kontrolü için gerekenden daha yüksek doz seviyelerinde, üreme üzerine istenmeyen etkiler göstermiştir.

Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza danışın

Emzirme

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

Tedavi süresince emzirme Önerilmez.

TREST uykulu hissetmenize neden olabilir, bu da herhangi bir alet veya makine kullanma kabiliyetinizi bozabilir. Bu durum daha çok tedavinin başında veya dozdaki bir artıktan sonra mümkündür. TREST tedavisinde, tedaviye verdiğiniz cevabı doktorunuz değerlendirip izin verinceye kadar makine ve araç kullanmayınız.

TREST'in içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler

TREST 100 mg/ml oral çözelti, sodyum metil paraben (E219) ve sodyum propi paraben (E217) içerdiğinden alerjik reaksiyonlara (muhtemelen gecikmiş) sebebiyet verebilir.

TREST 100 mg/ml oral çözelti içeriğinde maltitol solüsyonu (hidrojenize gliko:: şurubu) bulunur. Eğer doktorunuz, bazı şeker çeşitlerine karşı hassas olduğunuzu belirtmişse, bu ilacı kullanmadan önce doktorunuza danışınız.

TREST 100 mg/ml oral çözelti, gliserin içermektedir ancak dozu nedeniyle herhangi bir uyarı gerekmemektedir.

TREST 100 mg/ml oral çözelti 1.7 mg/ml sodyum siklamat ve 4.0 mg/ml sodyum sİtnt dihidrat içermektedir. Bu durum, kontrollü sodyum diyetinde olan hastalar için gö^j önünde bulundurulmalıdır.

Diğer ilaçlarla birlikte kullanımı

nanlarda