TREST 100 mg/ml 300 ml oral çözelti Gebelik

Abdi İbrahim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Trest gebelik kategorisi C'dir. Trest hamilelik kategorisi, Trest gebelik kategorisi, Trest emzirme, Trest anne sütüne geçer mi, Trest laktasyon, Trest hamilelerde kullanımı, Trest ve bebek, Trest kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi "C’dir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar / Doğum kontrolü (Kontrasepsiyor)

TREST’ in gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir. TREST çocuk doğurma potansiyeli olan ve doğum kontrolü uygulamayan kadınlarda çok gerekli qlmadıkça önerilmemektedir.

Gebelik dönemi

TREST hamilelikte çok gerekli olmadıkça kullanılmamalıdır. Hayvanlar üzerinde çalışmalar üreme toksisitesinin bulunduğunu göstermiştir (Bkz. Bölüm 5J “Kim güvenlilik verileri’’). İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

yapılan

k Öncesi

irasetam ması ile k Öncesi

Diğer antiepileptik ilaçlarda olduğu gibi hamilelikteki fizyolojik değişiklikler leve konsantrasyonunu etkileyebilir. Hamilelikte, levetirasetam konsantrasyonlarının aza ilgili bildirimler bulunmaktadır. Bu düşüşler daha çok üçüncü trİmesterde (hamiiel %60 bazal konsantrasyona kadar) bildirilmiştir.

TREST ile tedavi edilen hamile kadınların klinik açıdan kontrollerinin sağlanıldığmc an emin olunmalıdır. Antiepileptik tedavilerin kesilmesi sonucunda hastalık alevlenebilir ve b|u durum anneye ve fetusa zararlı olabilir.

Laktasyon dönemi

Levetirasetam anne sütü ile atılmaktadır. Bu nedenle, TREST ile tedavi sırasında ann^ besleme önerilmez. Ancak, emzirmenin durdurulup durdurulmayacağına ya da tedavisinin durdurulup durdurulmayacağına/tedaviden kaçınılıp kaçınıImayacağım karar verirken emzirmenin çocuk açısından faydası ve TREST tedavisinin emzir açısından faydası dikkate alınmalıdır.

sütü ile TREST ilişkin :n anne

Üreme yeteneği / Fertilite

Hayvan çalışmaları fertilitenin etkilenmediğini göstermiştir (bkz, Bölüm 5.3 "Klinik güvenlilik verileri"). Klinik veri mevcut değildir, İnsanlara yönelik potansiy bilinmemektedir.