TOLECTIN 200 mg 30 komprime tablet Etkileşimi

Gürel Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Tolectin etkileşimi, Tolectin etken madde, Tolectin yardımcı maddeler, Tolectin alkol, Tolectin etkileşim, Tolectin kullananlar, Tolectin dozu, Tolectin kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

İlaç Etkileşimleri

ADE-inhibitörleri: Yapılan bildirimler NSAİİ’lerin ADE-inhibitörlerinin antihipertansif etkilerini azaltabileceğini düşündürmektedir. Bu etkileşim ADE-inhibitörleri ile eş zamanlı olarak NSAİİ kullanan hastalarda dikkate alınmalıdır.

Aspirin: Diğer NSAİİ’lerle olduğu gibi, tolmetin sodyumun da aspirin ile eş zamanlı kullanımı, advers olaylardaki potansiyel artış nedeniyle genellikle önerilmez.

” /

Lityum: NSAİİ’ler, plazma lityum seviyelerinde artışa, renal lityum klerensinde de azalmaya neden olurlar. Ortalama minimum lityum konsantrasyonu %15 artmış; renal klerens de yaklaşık olarak %20 azalmıştır. Bu etkiler, renal prostaglandin sentezinde NSAİİ’lerin neden olduğu inhibisyona bağlanmıştır. Bu nedenle, NSAİİ’ler ve lityum beraber uygulandıklannda, kişiler lityum toksisitesinin belirtileri açısmdan yakından takip edilmelidir.

Selektif Serotonin Geri Alım İnhibitörleri (SSRFlar): SSRFlar ile NSAİİ’lerin birlikte kullanımı kanama riskini artırabilir.

Metotreksat: NSAİİ’lerin tavşan böbrek kesitlerinde metotreksat birikimini kompetitif olarak inhibe ettikleri bildirilmiştir. Bu durum, metotreksat toksisitesini artırabileceklerinin göstergesi olabilir. NSAİİ’ler metotreksatla birlikte uygulandıklarında ihtiyatlı olunmalıdır.

Varfarin: Varfarin ve NSAİİ’lerin Gİ kanama üzerine etkileri sinerjistiktir. İki ilacı birlikte kullananlardaki ciddi Gİ kanama riski, bu ilaçlardan birini tek başma kullananlara oranla daha yüksektir.

Hipoglisemik ajanlar: Sülfonilürelerle veya insülinle tedavi gören erişkin diyabet hastalannda, TOLECTİN® veya hipoglisemik ajanlann klinik etkilerinde herhangi bir değişiklik olmaz.

İlaç/Laboratuvar Test Etkileşimleri

Son nokta olarak asit presipitasyonuna (ömeğin; sulfosalisilik asit) dayanan testlerin kullanıldığı idrar analizlerinde, idrardaki tolmetin sodyum metabolitlerinin proteinüri yönünden pozitif sonuçlara yol açtıklan saptanmıştır. Piyasada bulunan boya emdirilmiş reaktif stripler (örneğin; Albustix®, Uristix®, v.b.) ile yapılan proteinüri testlerinde bir etkileşim saptanmamıştır.

İlaç-Besin Etkileşimleri

• (§)

Tek dozluk kontrollü bir çalışmada, TOLECTİN ’in süt ile birlikte uygulanması, doruk plazma tolmetin konsantrasyonlan üzerinde herhangi bir etkiye neden olmazken, total tolmetin biyoyararlanımını %16 oranında azaltmıştır. TOLECTİN® bir öğünden hemen sonra alındığında doruk plazma tolmetin konsantrasyonu %50 oranında, total biyoyararlanımı da %16 oranında azalmıştır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler: Özel popülasyon üzerinde etkileşim çalışması yapılmamıştır.