TOLECTIN 200 mg 30 komprime tablet Gebelik

Gürel Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Tolectin gebelik kategorisi C'dir. Tolectin hamilelik kategorisi, Tolectin gebelik kategorisi, Tolectin emzirme, Tolectin anne sütüne geçer mi, Tolectin laktasyon, Tolectin hamilelerde kullanımı, Tolectin ve bebek, Tolectin kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi, C/D (3. trimester)’dir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadmlarda ve doğum kontrolü (kontrasepsiyon) uygulayanlarda ilacm kullanımı yönünden bir öneri bulunmamaktadır.

Gebelik dönemi

Gebelerde iyi kontrollü yeterli çalışma yoktur. Tolmetin, gebelik esnasında, ilk iki trimesterde eğer faydası fetusa muhtemel tehlikesinden üstün görülüyorsa kullanılmalıdır. Prostaglandin inhibitörlerinin hayvanlarda anormal doğum ve doğum gecikmesi rastlantısını artırdığı gösterilmiştir. Bu tip ilaçlar, gebeliğin 3. trimesterinde uterus içinde ductus arteriosus daralmasına sebep olarak yeni doğanda kalıcı pulmoner hipertansiyona sebep olabileceğinden kullanılmamalıdır.

Laktasyon dönemi

Tolmetin sodyumun insan sütüne geçtiği gösterilmiştir. Süt emen bebeklerde tolmetin sodyuma bağlı olarak oluşabilecek ciddi advers reaksiyonlar nedeniyle, ilacm anne için olabilecek önemi de göz önüne alınarak ilacın veya emzirmenin kesilmesi ile ilgili karar verilmelidir.

Üreme yeteneği/Fertilite