TOLECTIN 200 mg 30 komprime tablet Dozu

Gürel Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Tolectin dozu, Tolectin dozaj, Tolectin doz aşımı, Tolectin uygulama, Tolectin kullanım şekli, Tolectin kullanımı, Tolectin kullanım süresi, Tolectin açmı tokmu, Tolectin nedir, Tolectin ne için kullanılır, Tolectin nasıl kullanılır, Tolectin faydaları, Tolectin etkileri, Tolectin günde kaç kez, Tolectin sabah mı akşam mı, Tolectin fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi: Dozaj, hastamn ihtiyacı ve cevabına uyacak şekilde muhtemel en az etkili doz kullanarak doktor tarafından ayarlanır. Kontrol genellikle 3 veya 4’e bölünerek verilen günde 600-1800 mg dozla sağlanır. Günde 2000 mg’dan fazla doz denenmemiştir; tavsiye edilmez. Romatoid artrit, osteoartrit ve ankilozan spondilitte TOLECTİN®’in mutat başlangıç dozu, günde 3 defa 2 tablettir.

Juvenil romatoid artritli çocuklarda (2 yaş ve daha büyüklerde) tavsiye edilen başlangıç dozu bölünmüş dozlar halinde günde 20 mg/kg’dır. Kontrol sağlandıktan sonra mutat doz, günde 15-30 mg/kg arasındadır. 30 mg/kg’dan yukan doz denenmemiştir ve tavsiye edilmez.
Uygulama şekli:
Tabletler bir miktar sıvı ile birlikte ağızdan alınır. İstenmeyen gastrointestinal etkiler, TOLECTİN®’in yemek, süt veya antasit ile birlikte verilmesiyle en aza indirilebilir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği: Böbrek/karaciğer yetmezliği olan hastalarda kullanımına ilişkin özel bir durum bulunmamaktadır.

Pediyatrik popülasyon: 2 yaşm altındaki pediyatrik hastalarda etkinliği ve güvenliliği ispatlanmamışür.

Doz aşımı ve tedavisi

Aşm doz durumunda kusma sağlanarak veya gastrik lavajla mide boşaltılmalı ve daha sonra aktif kömür uygulanmalıdır.