SYNFLORIX 0.5 ml enj. için sus.içeren kul.hazır enjektör Etkileşimi

GlaxoSmithKline Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Synflorix etkileşimi, Synflorix etken madde, Synflorix yardımcı maddeler, Synflorix alkol, Synflorix etkileşim, Synflorix kullananlar, Synflorix dozu, Synflorix kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Diğer aşılarla birlikte kullanım

SYNFLORIX monovalan aşılardan hepatit B aşısı (HBV), inaktif çocuk felci aşısı (IPV), Haemophilus influenzae tip b aşı (Hib), suçiçeği aşısı (V), meningokokal serogrup C konjuge aşısı (CRM197 ve TT konjugatları), oral çocuk felci aşısı (OPV) ve rotavirüs aşısı ile kombinasyon aşılarından (difteri-tetanoz-aselüler pertussis aşısı (DTPa), difteri-tetanoz-tam hücreli boğmaca aşısı (DTPw), DTPa-HBV-IPV/Hib, DTPw-HBV/Hib, kızamık-kabakulak-kızamıkçık aşısı (MMR)) ile aynı anda uygulanabilir. Farklı enjekte edilebilir aşılar daima farklı enjeksiyon bölgelerine uygulanmalıdır.

Klinik çalışmalara göre aynı anda uygulanan aşıların bağışıklık cevapları ve güvenilirlik profilleri etkilenmemiştir, sadece inaktif poliovirüs tip 2 cevabı için çalışmalar arasında tutarsız sonuçlar (%78 ila %100 aralığında seroprotektif etki) gözlenmiştir. Bu gözlemin klinik açıdan anlamlılığı bilinmemektedir. Taşıyıcı proteine bakılmaksızın (CRM197 ve TT konjugatları) meningokokal konjuge aşılarda herhangi bir girişim gözlenmemiştir. Difteri toksoidi ve tetanoz toksoidine karşı antikor cevabında artış gözlenmiştir.

Sistemik immunosupresif ilaçlar ile birlikte kullanım:

Diğer aşılarda olduğu gibi, immunosupresif tedavi alan hastalarda yeterli cevap elde edilemeyebilir.

Profilaktik antipiretik uygulaması ile birlikte kullanım: Bkz. Bölüm 4.4.

Diğer tıbbi ürünler ile birlikte kullanım: