SINDAXEL 100 mg/16.7 ml IV inf. için konsantre çöz. içeren flakon {8698877750603} Nedir

Actavis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Sindaxel nedir, Sindaxel ne için kullanılır, Sindaxel ne ilacı, Sindaxel neye yarar, Sindaxel ne işe yarar, Sindaxel neye iyi gelir, Sindaxel kullananlar, Sindaxel kullanımı, Sindaxel uygulama, Sindaxel etkileri, Sindaxel faydaları bilgilerini içerir.

2.SINDAXEL nedir ve ne için kullanılır?

SINDAXEL 100 mg/ 16.7 mL i.v. infüzyon için konsantre çözelti içeren flakon çeşitli kanser türlerinin tedavisinde kullanılan renksiz ila açık sarı, hafif kıvamlı bir çözeltidir ve cam flakonlarda ambalajlanmıştır.

SINDAXEL kemoterapi için kullanılan bir ilaçtır. Kemoterapinin amacı özellikle meme, yumurtalık ve akciğer kanserlerinin belirli türlerinde olmak üzere kanserli hücrelerin öldürülmesi ve çoğalmasının önlenmesidir.

SINDAXEL ayrıca AIDS'li hastalarda görülen bir kanser türünün (Kaposi Sarkomu) tedavisinde, diğer tedavilerin etkili olmadığı durumlarda kullanılır. Bu kanser, deride veya iç

organların yüzeyinde yeni kan damarlarının oluşması ile ortaya çıkar ve ilk görünümü pembemsi ya da kırmızı-mor renkli leke ya da yumrular şeklindedir.

SINDAXEL, kanserli hücrenin bölünmesini ve çoğalmasını durdurabilir. Böylelikle kanserli hücrelerin ölümüne neden olur. Ayrıca normal hücreler de SINDAXEL tedavisinden etkilenebilir ve bundan dolayı bazı yan etkilere neden olabilir.