NARAMIG 2.5 mg 2 tablet Gebelik

GlaxoSmithKline Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Naramig gebelik kategorisi C'dir. Naramig hamilelik kategorisi, Naramig gebelik kategorisi, Naramig emzirme, Naramig anne sütüne geçer mi, Naramig laktasyon, Naramig hamilelerde kullanımı, Naramig ve bebek, Naramig kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi C’dir

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar / Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik ve/veya embriyonal fetal gelişim ve/veya doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir. İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

Gebelik dönemi

NARAMİG’in gebe kadınlardaki kullanım güvenliği belirlenmemiştir. Deney hayvanları ile yapılan çalışmaların değerlendirmelerine göre perinatal ve postnatal gelişim üzerinde herhangi bir teratojenik veya zararlı etki göstermemiştir.

Hayvan reprodüksiyon çalışmaları insanların vereceği cevap için her zaman belirleyici olmadığından NARAMİG uygulaması sadece anneye sağlaması beklenen yararı fetüse olan muhtemel riskinden büyük ise düşünülmelidir.

Laktasyon dönemi

Naratriptan ve/veya ilişkili metabolitleri laktasyondaki sıçanlarda süt ile atılmaktadır.
Yenidoğan sıçanlarda pre/postnatal gelişim üzerine geçici etkiler yalnızca insandaki en yüksek doz üzerinde maternal maruziyette ortaya çıkmıştır. Kadınlarda anne sütüne geçiş düzeyini araştıran çalışma yapılmamıştır. Tedavi sonrasındaki 24 saat içinde emzirmekten kaçınılarak bebeğin maruziyeti azaltılabilir.

Emziren annelere NARAMİG uygulaması yapılırken dikkatli davranılmalıdır.

Üreme yeteneği / Fertilite