NARAMIG 2.5 mg 2 tablet Dozu

GlaxoSmithKline Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Naramig dozu, Naramig dozaj, Naramig doz aşımı, Naramig uygulama, Naramig kullanım şekli, Naramig kullanımı, Naramig kullanım süresi, Naramig açmı tokmu, Naramig nedir, Naramig ne için kullanılır, Naramig nasıl kullanılır, Naramig faydaları, Naramig etkileri, Naramig günde kaç kez, Naramig sabah mı akşam mı, Naramig fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Yetişkinler (18 - 65 yaş arası):

NARAMİG’in önerilen dozu tek bir 2.5 mg’lık tablettir.

Toplam doz, herhangi bir 24 saatlik periyot içinde 2 adet 2.5 mg tableti aşmamalıdır.

Eğer migren belirtileri nüks ederse ilk cevabı takiben 2 doz arasında en az 4 saat ara verilerek ikinci doz alınabilir.

Eğer hasta ilk NARAMİG dozuna cevap vermediyse ikinci dozun aynı atak için fayda sağlaması beklenmez. NARAMİG sonraki migren atakları için kullanılabilir.

Adolesanlar (12 - 17 yaş arası):

Adolesanlar üzerinde yapılan bir klinik çalışmalarda yüksek plasebo cevabı gözlenmiştir. Bu grupta NARAMİG etkililiği bu nedenle gösterilememiştir ve kullanımı önerilememektedir.

Uygulama şekli:

NARAMİG migren nöbetinin başlamasından sonra mümkün olduğunca erken alınmalıdır, ancak nöbetin ileri safhalarında alındığında da etkilidir.

NARAMİG, profilaktik olarak kullanılmamalıdır.

NARAMİG su ile birlikte bütün olarak yutulmalıdır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler Böbrek yetmezliği:

, Farmakokinetik özellikleri).

Karaciğer yetmezliği:

, Farmakokinetik özellikleri).

Pediyatrik popülasyon:

NARAMİG’in 12 yaş altındaki çocuklarda kullanımı ile ilgili veri bulunmamaktadır, bu nedenle bu yaş grubunda kullanımı önerilmemektedir.

Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

Sağlıklı bir erkek deneğe naratriptanın 25 mg kadar yüksek dozlarda uygulanması kan basıncını 71 mmHg kadar artırmıştır ve sersemlik, boyun gerginliği, yorgunluk ve koordinasyon kaybı dahil advers olaylar ile sonuçlanmıştır. Kan basıncı doz verildikten 8 saat sonra herhangi bir farmakolojik etki olmaksızın başlangıç değerlerine dönmüştür.

Hemodiyaliz veya peritonal diyalizin naratriptanın plazma konsantrasyonu üzerine ne tür etkilerinin olduğu bilinmemektedir.

Eğer NARAMİG ile aşırı doz oluşursa hasta en az 24 saat gözlenmelidir ve gerekli standart destekleyici tedavi uygulanmalıdır.