NARAMIG 2.5 mg 2 tablet Uyarılar

GlaxoSmithKline Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Naramig uyarılar, Naramig zararları, Naramig önlemler, Naramig riskler, Naramig yan etkisi, Naramig alerji, Naramig alkol, Naramig hamileler, Naramig emzirme, Naramig araç kullanımı, Naramig fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

NARAMİG sadece açık olarak migren tanısı konulmuşsa kullanılmalıdır.

Diğer akut migren tedavilerinde olduğu gibi, önceden migren tanısı konulmamış hastalardaki baş ağrılarını tedavi etmeye başlamadan önce ve atipik belirtileri olan migrenlilerde diğer potansiyel ciddi nörolojik durumları olabileceği ihtimalini ortadan kaldırmak için dikkatli davranılmalıdır. Migrenlilerin birçok serebrovasküler olay (örneğin CVA veya TIA) riski altında olabilecekleri unutulmamalıdır.

Naratriptanın aura fazında, migren baş ağrısı başlamadan önce uygulanmasının güvenlilik ve etkililiği saptanmamıştır.

Diğer 5-hidroksitriptamin-1 (5-HT1) reseptör agonistlerinde olduğu gibi, NARAMİG tanısı konulmamış kalp hastalığı bulunma ihtimali olan hastalara altta yatan kardiyovasküler hastalığı olup olmadığı önceden incelenmeden verilmemelidir. Bu hastalar postmenopozdaki kadınları, 40 yaş üzeri erkekleri ve koroner arter hastalığı riski taşıyanları içerir.

Serotonin sendromu (değişen mental durum, otonomik instabilite ve nöromüsküler anormallikler dahil), triptanlar ve selektif serotonin geri alım inhibitörleri (SSRI) / serotonin noradrenalin geri alım inhibitörlerinin (SNRI) birlikte uygulanmasından sonra bildirilmiştir.
Naratriptan ve SSRI / SNRI’lar ile birlikte yapılan tedavi klinik olarak gerekli ise hastanın uygun bir şekilde gözlenmesi tavsiye edilmektedir (bkz. Diğer Tıbbi Ürünlerle Etkileşim ve Diğer Etkileşim Biçimleri).

Sülfonamid NARAMİG’in bileşenlerinden biridir, bu nedenle sülfonamidlere karşı aşırı duyarlılığı olan hastalarda teorik olarak aşırı duyarlılık reaksiyonları gelişme riski vardır.

Akut migren tedavisinde kullanılan ilaçların aşırı kullanımı, duyarlı hastalarda başağrısının alevlenmesi ile ilişkili bulunmuştur (aşırı ilaç kullanımına bağlı baş ağrısı (Medication overuse headache, MOH)). Bu tip durumlarda tedaviye son verilmesi gerekebilir.

Triptanlar ile St John Bitkisi (Hypericum perforatum) içeren bitkisel preparatların eşzamanlı kullanımında istenmeyen etkiler daha yaygın görülebilir.

Önerilen NARAMİG dozu aşılmamalıdır.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Migrenin sonucu olarak uyuşukluk/uyuklama oluşabileceğinden özel beceri gerektiren durumlarda (örneğin araç veya makine kullanma) dikkatli olunmalıdır. Naratriptan uyuklamaya neden olmaz.