NARAMIG 2.5 mg 2 tablet Etkileşimi

GlaxoSmithKline Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Naramig etkileşimi, Naramig etken madde, Naramig yardımcı maddeler, Naramig alkol, Naramig etkileşim, Naramig kullananlar, Naramig dozu, Naramig kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Triptanlar ve SSRI /SNRI’lar ile birlikte yapılan tedavinin ardından serotonin sendromu (değişen mental durum, otonomik instabilite ve nöromüsküler anormallikler dahil) bildirilmiştir.

Naratriptanın beta blokörler, trisiklik antidepresanlar, SSRI, alkol veya yiyeceklerle arasında farmakokinetik etkileşim olduğuna dair kanıt yoktur.

Naratriptan, monoamin oksidaz enzimlerini (MAO) inhibe etmez; bu nedenle MAO inhibitörleri ile etkileşime girmesi beklenmez. Ayrıca, naratriptanın sınırlı metabolizması ve sitokrom P450 izoenzimlerinin geniş bir dağılıma sahip olması nedeniyle naratriptan ile belirgin ilaç etkileşimi olasılığı beklenmemektedir (bkz. Farmakokinetik özellikleri).

Naratriptan ile ergotamin, türevleri ya da ergotamin (metiserjid dahil) ve/veya triptan/5- | hidroksitriptamin 1 (5-HT1) reseptör agonistleri ile eşzamanlı kullanılması (bkz. Bölüm 4.3) kontrendikedir.

Ergotamin içeren bir preparat ya da herhangi bir triptan/5-HT1 reseptör agonisti naratriptan uygulamasından en az 24 saat önce ya da sonra kullanılmalıdır. Benzer biçimde, naratriptan ergotamin içeren bir preparat ya da herhangi bir triptan/5-HT1 reseptör agonisti uygulamasından en az 24 saat önce ya da sonra kullanılmalıdır.

Naratriptanın total klerensi oral kontraseptifler ile %30 azalırken sigara kullanımı ile %30 artmaktadır. Fakat doz ayarlaması gerektirmez.

Naratriptanın %60’ı aktif renal sekresyon ile böbreklerden atıldığından ve bu yol total klerensin %30’unu oluşturduğundan, renal yol ile atılan diğer ilaçlarla etkileşim olasıdır.
Bununla birlikte, naratriptanın güvenlilik profili nedeniyle, naratriptan sekresyonunun inhibisyonu çok önemli olmamakla birlikte, naratriptanın diğer ilaçların aktif sekresyonunu baskılama olasılığı dikkate alınmalıdır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler

Veri bulunmamaktadır.

Pediyatrik popülasyon