LOCACORTENE-VIOFORME 30 gr krem Zararları

Vitalis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Locacortene zararları, Locacortene önlemler, Locacortene riskler, Locacortene uyarılar, Locacortene yan etkisi, Locacortene istenmeyen etkiler, Locacortene cinsel, Locacortene etkileri, Locacortene tedavi dozu, Locacortene aç mı tok mu, Locacortene hamilelik, Locacortene emzirme, Locacortene alkol, Locacortene kullanımı bilgilerini içerir.

İstenmeyen etkiler

Aşağıdaki istenmeyen etkiler, spontan vaka raporları ve literatürdeki vakalan içeren LOCACORTENE-VIOFORME ile ilgili pazarlama sonrası verilerden elde edilmiştir. Bu reaksiyonlar büyüklüğü belli olmayan bir popülasyondan gönüllü olarak bildirilen etkiler olduğundan, etkilerin sıklığını güvenilir bir şekilde değerlendirmek mümkün değildir. Bu nedenle bu etkiler bilinmiyor olarak sınıflandınlmıştır.

LOCACORTENE-VIOFORME ile ilgili bildirilen istenmeyen etkiler aşağıda sistem organ sınıfına göre listelenmektedir.

İstenmeyen etkilerin sımflandınlmasmda şu terimler ve sıklık dereceleri kullanılmıştır:

Çok yaygm (>1/10); yaygm (>1/100 ila <1/10); yaygm olmayan (>1/1000 ila <1/100); seyrek (>1/10.000 ila <1/1000); çok seyrek (<1/10.000), bilinmiyor (eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor).

Enfeksiyon ve enfestasyonlar

Bilinmiyor: Enfeksiyonlara karşı lokal direncin düşmesi nedeniyle ortaya çıkan sekonder enfeksiyonlar

Bağışıklık sistemi hastalıkları

Bilinmiyor: Aşın duyarlılık reaksiyonlan
Endokrin hastalıkları:

Bilinmiyor: Adrenokortikal süpresyon
Göz hastalıkları:

Bilinmiyor: Oküler basınçta artış, yükselmiş katarakt riski
Deri ve deri altı doku hastalıkları

Bilinmiyor: Deri atrofısi (flumetazon pivalat etkin maddesine bağlı olarak), aleıjik dermatit, deride pigmentasyon değişiklikleri, tek başma ya da deri atrofısi ile görülen rosacea veya perioral dermatit, kuruluk, follikülit, hipertrikozis, akneiform döküntüler, deride maserasyon, sekonder enfeksiyonlar, deri incelmesi ile karakterize geri dönüşümlü deri atrofısi, striae, isilik, telenjiektazi, purpura, bileşenlere veya kortikosteroidlere maruziyet sonucunda gelişen aleıjik kontakt dermatit, akne

Genel bozukluklar ve uygulama bölgesine ilişkin hastalıklar

Bilinmiyor: Uygulama yerinde iritasyon, yanma hissi, kaşıntı, döküntü, yara iyileşmesinin gecikmesi