LOCACORTENE-VIOFORME 30 gr krem Uyarılar

Vitalis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Locacortene uyarılar, Locacortene zararları, Locacortene önlemler, Locacortene riskler, Locacortene yan etkisi, Locacortene alerji, Locacortene alkol, Locacortene hamileler, Locacortene emzirme, Locacortene araç kullanımı, Locacortene fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Sadece haricen kullanım içindir.

LOCACORTENE-VIOFORME tedavisi sırasında ciddi iritasyon, duyarlılık veya eritem gelişirse, şişme ve ağn devam ederse veya enfeksiyon gelişirse tedavi kesilmelidir.

LOCACORTENE-VIOFORME’un yüksek dozlarda uygulandığı ender durumlarda, hasta düzenli olarak tıbbi gözetim alünda tutulmalıdır. Kortikosteroidlerin ve kliokinolun perkütan yolla emildiği bilinmektedir. Bu nedenle, bir haftadan uzun süreyle geniş alanlarda topikal tedavi gören hastalarda metabolizma üzerindeki olası etkilerin (adrenokortikal süpresyon, proteine bağlı iyot düzeyinde yükselme (bkz. Bölüm 4.9)) izlenmesi gerekmektedir.

Dolayısıyla, LOCACORTENE-VlOFORME’un kapalı pansuman şeklinde uygulanması önerilmemektedir (bkz. Bölüm 4.2).

Çocuklarda adrenokortikal süpresyon oldukça hızlı olabilir. Çocuklarda aynca büyüme hormonlan salgılanması suprese olabilir. Bu nedenle, uzun süreli uygulamanın gerektiği durumlarda, plazma kortizol düzeyleri ile birlikte kilo ve boyun düzenli olarak kontrol edilmesi önerilir.

Bir hafta içinde herhangi bir düzelmenin olmaması durumunda tedavi durdurulmalıdır; bu gibi durumlarda patojenlerin tanımlanması ve uygun tedavinin başlatılması önerilmektedir. Bugüne kadar yapılan araştırmalarda flumetazon pivalatm deriden emilmediği gözlenmiştir. Bu nedenle LOCACORTENE-VIOFORME önerilen dozlarda uygulandığı takdirde sistemik yan etki (adrenokortikal fonksiyon üzerinde klinik açıdan belirgin bir etki gibi) görülmesi mümkün değildir. Buna karşılık tıbbi temele dayanarak LOCACORTENE-VIOFORME özellikle çocuklarda kullanılacağı zaman adrenal süpresyon ve Cushing sendromu riski göz ardı edilmemelidir (bkz. Bölüm 4.9).

Kliokinol ve diğer kinolinler arasmda çapraz duyarlılık reaksiyonlan olabilir ve özellikle reaksiyonu baskılayan veya azaltan bir kortikosteroid varlığında, klinik reaksiyon nispeten zayıf olduğundan ve duyarlılık kolayca atlanabileceğinden, rutin yama testlerine kliokinolün eklenmesi önemlidir.

LOCACORTENE-VIOFORME primer bakteriyel ve mikotik deri hastalıklarında monoterapi olarak kullanımı uygun değildir.

LOCACORTENE-VlOFORME’un yanlış kullanılması sonucunda bakteri, parazit ve mantar enfeksiyonlan maskelenebilmekte ve/veya kötüleşebilmektedir.

Kronik dermatoz türlerinin uzun süreli tedavisinden sonra steroid bağımlılığı ile sonuçlanabilen yoksunluk sendromu ortaya çıkabilir.

Yüz derisi, saçlı deri ve genital organların derisi kortikosteroidlere özellikle duyarlıdır. Bu nedenle genellikle bu bölgelerin zayıf kortikosteroidler ile tedavi edilmesi önerilmektedir.

Konjonktivamn kontamine olma olasılığı ve buna bağlı olarak glokom simplex ve subkapsüler katarakt gelişme riski nedeniyle gözkapaklarına uygulanmamalıdır.

LOCACORTENE-VIOFORME, kulak zannın delik olduğu durumlarda dış kulak kanalına uygulanmamalıdır.

LOCACORTENE-VIOFORME, karaciğer ve/veya böbrek yetmezliği olan hastalarda dikkatli kullanılmalıdır (bkz. Bölüm 4.2).

LOCACORTENE-VIOFORME, akut veya eksüdasyonun olduğu deri hastalıklannda kullanılmamalı ve seboreik veya yağlara karşı aşın duyarlı derilere uygulanmamalıdır.

LOCACORTENE-VlOFORME’un saça, kumaşlara (yatak örtüsü, kıyafetler) ya da diğer materyallere temas etmesi renk kaybına neden olabilir.

LOCACORTENE-VIOFORME krem setil alkol ve stearil alkol içerir. Bu yardımcı maddeler, lokal deri reaksiyonlarına (örneğin kontakt dermatite) sebebiyet verebilir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

LOCACORTENE-VlOFORME’un araç ve makine kullanımı üzerine bilinen bir etkisi bulunmamaktadır. LOCACORTENE-VlOFORME’un araç ve makine kullanma yeteneği üzerinde herhangi bir etkisinin olması beklenmemektedir.