LOCACORTENE-VIOFORME 30 gr krem Dozu

Vitalis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Locacortene dozu, Locacortene dozaj, Locacortene doz aşımı, Locacortene uygulama, Locacortene kullanım şekli, Locacortene kullanımı, Locacortene kullanım süresi, Locacortene açmı tokmu, Locacortene nedir, Locacortene ne için kullanılır, Locacortene nasıl kullanılır, Locacortene faydaları, Locacortene etkileri, Locacortene günde kaç kez, Locacortene sabah mı akşam mı, Locacortene fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve sûresi:

LOCACORTENE-VIOFORME hastalığın şiddetine bağlı olarak günde iki veya üç kez uygulanmalıdır.

Uygulama şekli:

Haricen uygulanır. LOCACORTENE-VIOFORME tedavi edilecek bölgeye ince bir tabaka halinde uygulanmalıdır; uygulama hafifçe ovularak da yapılabilir.

Koruyucu pansuman uygulanmasına gerek bulunmamaktadır. Deride enfeksiyon olduğunda proteine bağlı İyot (PBİ) miktannı arttırabileceğinden kapalı pansuman uygulanmamalıdır (bkz. Bölüm 4.4).

LOCACORTENE-VIOFORME göze uygulanmamalıdır (bkz. Bölüm 4.4).

Böbrek yetmezliği:

LOCACORTENE-VIOFORME böbrek yetmezliği olan hastalarda dikkatli kullanılmalıdır (bkz. Bölün 4.4).

Karaciğer yetmezliği:

LOCACORTENE-VIOFORME karaciğer yetmezliği olan hastalarda dikkatli kullanılmalıdır (bkz. Bölün 4.4).

Pediyatrik popülasyon:

LOCACORTENE-VIOFORME 2 yaş altındaki çocuklarda kullanılmamalıdır (bkz. Bölün 4.3).

Çocuklarda ve ergenlerde (2-17 yaş arası): LOCACORTENE-VIOFORME’un çocuk ve ergenlerde kullanımına ilişkin özel bir bilgi bulunmamaktadır.

Geriyatrik popülasyon:

LOCACORTENE-VIOFORME’un 65 yaş üzerindeki hastalarda kullanımına yönelik erişkinlerden farklı herhangi bir bilgi bulunmamaktadır.

Doz aşımı ve tedavisi

LOCACORTENE-VIOFORME ile doz aşımı hipoglisemi, dehidrasyon, kilo kaybı, oryantasyon bozukluğu, yorgunluk, baş ağnsı, bulantı, kusma ve ortostatik hipotansiyon gibi belirtilerin görüldüğü adrenal süpresyon ve kilo artışı, erkeklerde cinsel İsteksizlik, kadınlarda menstrüel düzensizlikler, kıllanma, hipertansiyon, deride ezik ve çizgiler, baş ve sırt ağnlan, kaslarda güçsüzlük ve bitkinlik gibi belirtilerin görüldüğü Cushing sendromu ile sonuçlanabilir (bkz. Bölüm 4.4).

Geniş veya aşınmış deri yüzeylerine bir hafta süreyle LOCACORTENE-VIOFORME uygulanması proteine bağlı iyot miktannda artışa neden olarak tirotoksikoza benzer belirti ve semptomlara yol açar. Aynca nispeten küçük deri yüzeylerine 1 haftadan daha fazla süreyle uygulanması da proteine bağlı iyot miktannm yükselmesine neden olur. Bu gibi durumlarda tedavi derhal kesilmelidir.