LINEZONE 2 mg/ml IV infüzyon için çözelti içeren 300 ml flakon Kontrendikasyonları

Farmako Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Linezone Kontrendikasyonları, Linezone Sakıncaları, Linezone etkileri, Linezone alerji, Linezone kullanım alanları, Linezone zararları, Linezone belirtileri, Linezone kullanım süresi, Linezone kullanım şekli, Linezone etken maddesi bilgilerini içerir.

Kontrendikasyonlar

LİNEZONE formülasyonlan, linezolide veya bileşiminde içerdiği maddelerden birine karşı aşın duyarlılığı olan kişilerde kontrendikedir.

Monoamin Oksidaz Inhibitörleri:

LİNEZONE, halen monoamin oksidaz A veya B’yi inhibe eden ilaçlarla (ör: fenelzin, izokarboksazid) tedavi gören veya iki halta öncesine kadar kullanmış olan hastalardakullanılmamalıdır.

Yüksek Kan Basmcı Oluşturabilen Potansiyel Etkileşimler:

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler ve diğer etkileşim şekilleri Potansiyel Serotoneriik Etkileşimler:

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler ve diğer etkileşim şekilleri gibi ilaçlar kullananlarda, karsinoid sendromu olanlarda veya seratonin sendromununbelirti ve bulgulannın yakından takip edilemeyeceği durumlarda kullanımındankaçınılmalıdır.

Seratonin sistemi üzerinden etki eden ilaç kullananlarda hayatı tehdit edici enfeksiyon varlığında LİNEZONE tedavisi başlanarak ilaç kesimi takip eden uzman tarafındandeğerlendirilmelidir.

Bipolar depresyon, şizoaffektif bozukluk ve akut konfiizyonel durumlara sahip olan hastalarda LİNEZONE kullanılmamalıdır.

Yapılan hayvan çalışmalarına göre linezolid ve metabolitleri anne sütüne geçebilir. Bu yüzden LİNEZONE kullanımı öncesi ve sırasında emzirme durdurulmalıdır.