LINEZONE 2 mg/ml IV infüzyon için çözelti içeren 300 ml flakon Endikasyonları

Farmako Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Linezone endikasyonları, Linezone tedavisi, Linezone ne işe yarar, Linezone neye yarar, Linezone ne için kullanılır, Linezone nedir, Linezone faydaları, Linezone ne ilacı, Linezone ne zaman kullanılır, Linezone kullananlar bilgilerini içerir.

Endikasyonlar

LİNEZONE preparatlan aşağıda belirtilen mikroorganizmaların duyarlı suşlan tarafından oluşturulan aşağıdaki enfeksiyonların tedavisinde endikedir. LINEZONE’inGram negatif patojenlere karşı klinik etkinliği yoktur ve Gram negatif enfeksiyontedavisinde endike değildir. Eş zamanlı bir Gram negatif patojen saptanırsa ya daşüphelenilirse spesifik bir Gram negatif etkili antibakteriyel tedavi gerekir.

- Vankomisine-dirençli Enterococcus faeciumenfeksiyonları: Bakteriyeminineşlik ettiği vakalar da dahil olmak üzere.

- Nozokomiyal pnömoni: Staphylococcus aureus (metisiline duyarlı ve dirençlisuşlar) veya Streptococcııs pneumoniae (çoklu-ilaç dirençli suşlar [MDRSP]dahil) tarafından oluşturulan.

- Deri ve deri yapılarına ait komplike enfeksiyonlar (diyabetik ayakenfeksiyonları dahil, osteomiyelitin eşlik etmediği): Staphylococcus aureus(metisiline duyarlı ve dirençli suşlar), Streptococcus pyogenes veya Streptococcusagalactiae tarafından oluşturulan. LİNEZONE komplike deri ve yumuşak dokuenfeksiyonlarında sadece, mikrobiyolojik testler ile enfeksiyonun duyarlı Grampozitif bakterilere bağlı olduğu kanıtlandığı durumlarda endikedir. LİNEZONEGram negatif patojenlere bağlı enfeksiyonlarda etkin değildir. LİNEZONE,komplike deri ve yumuşak doku enfeksiyonlarında Gram negatif organizmalarabağlı enfeksiyonlar eşlik ettiği biliniyor veya şüpheleniliyor ise sadece başka biralternatif tedavi seçeneğinin olmadığı durumda kullanılmalıdır. Bu durumda,Gram negatif organizmalara karşı tedavi eşzamanlı olarak başlatılmalıdır.LİNEZONE dekübitus ülserli hastalarda çalışılmamıştır.

- Deri ve deri yapdarma ait komplike olmayan enfeksiyonlar: Staphylococcusaureus (sadece metisiline duyarlı suşlar) veya Streptococcus pyogenes tarafındanoluşturulan.

- Toplumdan edinilmiş pnömoni: Bakteriyeminin eşlik ettiği vakalar da dahilolmak üzere Streptococcus pneumoniae (çoklu-ilaç dirençli suşlar [MDRSP]dahil) veya Staphylococcus aureus (sadece metisiline duyarlı suşlar) tarafındanoluşturulan.

MDRSP aşağıda belirtilen antibiyotiklerin iki ya da daha fazlasma dirençli suşlan belirtmektedir: penisilin, ikinci kuşak sefalosporinler, makrolidler, tetrasiklin vetrimetoprim/sülfametoksazol.