IMMUNINE 600 IU IV infüzyon için liyofilize toz içeren flakon Gebelik

Eczacıbaşı İlaç Pazarlama Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Immunine gebelik kategorisi C'dir. Immunine hamilelik kategorisi, Immunine gebelik kategorisi, Immunine emzirme, Immunine anne sütüne geçer mi, Immunine laktasyon, Immunine hamilelerde kullanımı, Immunine ve bebek, Immunine kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye:

Gebelik Kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar / Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Faktör IX ile hayvan üreme çalışmaları yapılmamıştır.

Hemofili B hastalığı kadınlarda nadiren görülen bir hastalık olduğundan gebelik ve emzirme döneminde kullanımla ilgili bir deneyim de bulunmamaktadır. Bu nedenle çocuk doğurmapotansiyeli bulunan kadınlarda planlanmış bir gebelikten önce uygun bir alternatif tedaviyegeçilmelidir.

Gebelik dönemi

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik /ve-veya/ embriyonal/fetal gelişim /ve-veya/ doğum /ve-veya/ doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir (bkz.kısım 5.3). İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

Hemofili B hastalığı kadınlarda nadiren görülen bir hastalık olduğundan gebelik döneminde IMMUNINE kullanımıyla ilgili bir deneyim bulunmamaktadır. Bu nedenle gebelikdöneminde kesin gerekli olmadıkça kullanılmamalıdır.

Parvovirüs B19 enfeksiyonu riski açısından 4.4 Özel kullanım uyarıları ve önlemleri: "Virüs güvenilirliği" bölümüne bakınız.

Laktasyon dönemi

Emziren kadınlarda IMMUNINE’ın anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir.

Hemofili B hastalığı kadınlarda nadiren görülen bir hastalık olduğundan emzirme döneminde IMMUNINE kullanımıyla ilgili bir deneyim bulunmamaktadır. Bu nedenle emzirmedöneminde kesin gerekli olmadıkça kullanılmamalıdır.

Üreme yeteneği / fertilite

Hayvan üreme çalışmalan yürütülmemiştir. İnsanlardaki üreme yeteneği / fertiliteyi etkileyip etkilemediği bilinmemektedir.